Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4912
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    619040

Auteurs van dit blog

Meer kijkers en luisteraars voor regionale omroep


de redactie

248 weergaven

Het week- en dagbereik van de regionale omroepen zijn het afgelopen jaar gestegen. Het gemiddelde weekbereik van de tv-kanalen was 46% in de tweede helft van 2015, het dagbereik was 23%. Daarmee is het bereik hoger dan in dezelfde periode in 2014, toen de tv-kanalen een gemiddeld weekbereik hadden van 42% en een dagbereik van 19%.

 

Het bereik van TV West is ook fors ­gestegen. Er is een toename van het gemiddelde weekbereik met 5% naar 36%. Het dagbereik van TV West steeg ook met 5% naar 16%.

 

Het radiobereik is eveneens hoger met een gemiddeld weekbereik van 23% in de tweede helft van 2015 tegenover 18% in 2014 en een dagbereik van 12% in 2015 tegenover 9% in 2014. Het weekbereik van Radio West is gestegen met 1% naar 12%. Het dagbereik is gelijk gebleven op 6%.

 

Verder heeft het publiek de regionale omroepen met een waarderingscijfer van 7.3 opnieuw een ruime voldoende toegekend. Ook de bekendheid van de regionale omroepen bleef in de tweede helft van 2015 onveranderd hoog. Met een gemiddelde bekendheid van 97% bij de inwoners van de regio kan gesteld worden dat vrijwel iedereen van 18 jaar en ouder de regionale omroep kent. Dit bleek uit het onderzoek dat in opdracht van de regionale omroepen jaarlijks wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Motivaction.


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.