Spring naar bijdragen

België

  • artikelen
    1128
  • opmerkingen
    41
  • weergaven
    192456

Auteurs van dit blog

Vanaf maandag 7 september een nieuw seizoen van De inspecteur op Radio 2


de redactie

471 weergaven

De NMBS pakt in de eerste week van het schooljaar uit met een opvallende reclamecampagne. Met een radio- en televisiespot roepen ze mensen op om een onlinepetitie te tekenen op fileszijnerfgoed.be om van de files op de Belgische wegen werelderfgoed te maken. Op die website wordt de bezoeker dan aangeraden om met de trein naar het werk te gaan en worden alle voordelen van de trein opgesomd.

 

Vandaag duikt een parodie op van die website die de NMBS zelf op de korrel neemt: vertragingenzijnerfgoed.be. De parodie is het werk van De Inspecteur, het consumentenprogramma van Sven Pichal op Radio 2. Met die website hoopt het programma dat niet alleen de files, maar ook de vele vertragingen op het Belgische spoor ooit tot het verleden behoren. Ook de verouderde treinstellen die de NMBS blijft inzetten, zijn kop van jut. De parodiesite omschrijft die als “rijdende musea”.

 

“De vertragingen bij het spoor zijn een doorn in het oog van veel reizigers, dat bleek nog uit een grote consumentenbevraging die wij in het voorjaar hielden,” legt Sven Pichal uit. “Ik weet dat NMBS zich erg inzet om de vertragingen weg te werken, maar alleen nog maar de avondspits op de eerste schooldag dinsdag liep totaal in het honderd. Dat moet beter kunnen.”

 

Op maandag 7 september start het nieuwe seizoen van De Inspecteur op Radio 2. Elke weekdag van 08:00 tot 09:00 uur houdt Sven Pichal consumentenproblemen tegen de lamp. Tijdens de eerste week brengt Pichal alvast een reeks over flopvakanties. Welke schadevergoeding kan je vragen wanneer je hotel niet op dat in de brochure lijkt? En bij wie moet je daarvoor zijn? Wat mogen reizigers verwachten van een rolstoelvriendelijk hotel? Bestaan daar regels over? Ook in het buitenland? De Inspecteur zoekt het uit.

 

De Inspecteur: van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 09:00 op Radio 2


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.