Spring naar bijdragen

België

  • artikelen
    1118
  • opmerkingen
    41
  • weergaven
    184902

Auteurs van dit blog

Frank Deboosere op zoek naar warme buurtinitiatieven


de redactie

449 weergaven

Voor het tweede jaar op rij organiseren het Vlaamse Radio 2 en de Koning Boudewijnstichting in samenwerking met Het Nieuwsblad ‘Goed gezien’. Met de actie plaatsen de organisatoren kleine buurtinitiatieven in de kijker. Weerman Frank Deboosere zet als peter van de actie zijn schouders onder het project.

 

Vorig jaar gingen Radio 2 en de Koning Boudewijnstichting voor het eerst op zoek naar toffe, geëngageerde mensen die met kleine initiatieven een groot verschil maken in hun buurt. Ze werden overspoeld met leuke acties. “Dergelijke initiatieven moeten gekoesterd worden en verdienen navolging”, aldus Frank Deboosere. “Maar mensen die zich voor hun straat, wijk of buurt engageren zijn vaak heel bescheiden.”

 

Daarom lanceert onze weerman vandaag een nationale oproep: een hele zomer lang kan iedereen via radio2.be Frank tippen over spontane, kleinschalige initiatieven in zijn of haar buurt. Iemand die de kinderen uit de wijk naar de sportclub brengt, zelfgebakken taart uitdeelt bij de buren, helpt zware boodschappen te dragen… Het zijn net zulke vormen van solidariteit die Radio 2 en de Koning Boudewijnstichting met ‘Goed gezien’ in de kijker willen zetten.

 

Na de zomer kiest een jury per provincie een opmerkelijk project uit. De Madammen nemen elk van die vijf projecten grondig onder de loep. Nadien kan er gestemd worden op de verschillende initiatieven. Het project met de meeste volgers krijgt een geldprijs ter waarde van 2.000 euro en zal door Radio 2 en de Koning Boudewijnstichting verspreid worden: alle buren die een soortgelijk initiatief willen opstarten, krijgen een pakket waarmee ze aan de slag kunnen.

 

Over Goed gezien
De actie ‘Goed gezien’ ontstond uit het Luisternetwerk van de Koning Boudewijnstichting. Dat is een netwerk van lokale antennes die nieuwe of hardnekkige sociale problemen signaleren zoals armoede bij zelfstandigen, ondervoeding van senioren, gebrek aan solidariteit in de buurt… De actie is dit jaar aan haar tweede editie toe.

 

Websites: www.radio2.be, www.kbs-frb.be


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.