Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4877
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    603010

Auteurs van dit blog

Chicks And The City zet radiowedstrijd uit onder studenten


de redactie

462 weergaven

Derde- en vierdejaars studenten van de opleiding Media en Entertainment Management aan de Hogeschool Inholland Rotterdam doen mee aan een radiowedstrijd, uitgezet door het Radio Rijnmond programma Chicks And The City. De beste onderwerpen of programmaonderdelen van de studenten maken vervolgens kans te worden uitgezonden bij Chicks And The City.

 

Chicks And The City en het onderwijs
Op maandag 16 juni doen de studenten in twee groepen “radiotentamen” waarbij iedere groep één uur radio maakt en daarop wordt beoordeeld. De beste items maken vervolgens kans op woensdag 25 juni te worden uitgezonden bij Chicks And The City.

 

De studenten volgen de module (minor) Radio Programma maken, welke vooral gaat over het maken van journalistieke keuzes. Nieuw dit jaar is de samenwerking met het Radio Rijnmond programma Chicks And the City, wat een extra dimensie geeft aan de schoolopdracht. Chicks And The City gaat regelmatig samenwerkingen aan met het onderwijs in de vorm van schoolopdrachten of (meeloop)stages.

 

Brutale radio door meiden uit Rijnmond
Radio Rijnmond brengt sinds oktober 2011 iedere woensdag, van 19 tot 20 uur, het live programma Chicks And The City. Brutale radio door meiden uit Rijnmond, leuk voor jong en oud. De centrale presentatie is in handen van Natasja Morales.

 

Meiden in de leeftijd 15-25 jaar werken wekelijks mee aan de show: ze presenteren mee, ondersteunen de regie en maken zelf radio reportages waarbij zij de straat op gaan en voorbijgangers aan de kaak stellen over zelfbedachte thema’s die in de show besproken worden. Serieuze en minder serieuze onderwerpen worden behandeld en afgewisseld met frisse items zoals bijvoorbeeld showroddels en de chicks-quiz waarbij mooie prijzen te winnen zijn. Chicks And The City nodigt ook gasten uit waaronder een ‘SuperChick’:een vrouwelijk rolmodel dat voor meiden als inspiratiebron dient. De show is niet verboden voor mannen. In het item ‘Chicks versus Boys’ beantwoorden jonge mannen brutale vragen van de meiden en omgekeerd met doel het andere geslacht ‘beter te begrijpen’.
Ook voor volwassenen (en mannen) is de show interessant; waar krijg je anders zoveel inside information?

 

Presentatrice Natasja Morales is bekend in de wereld van meidenradio. Eerder ontwikkelde en presenteerde zij meidenradio met meiden uit het centrum van Rotterdam. In de documentaire De Meiden van Chica Radio heeft Natasja als maker en personage in de film een kijkje geboden in het leven van de meiden en hun gezamenlijke passie: radio maken.

 

Radiochicks gezocht!
Ben jij een chick tussen de 15 en 25 jaar uit de regio Rijnmond? En wil je vrijwillig meewerken aan Chicks And The City? Geef je dan nu op! Stuur een e-mail naar chicks@rijnmond.nl en kom een keer langs!

 

Chicks And The City is iedere woensdag van 19:00 tot 20:00 uur te beluisteren op Radio Rijnmond, 93.4FM of via www.rijnmond.nl en www.chicksandthecity.nl

 

Chicks And The City wordt dit seizoen mede mogelijk gemaakt door VSB Fonds, Stichting Aminus Donandi, Stichting Solidaridam en Stichting Rabobank Rotterdam Fonds.


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.