Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4906
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    617121

Auteurs van dit blog

Lokale omroep Unique FM stopt met uitzenden


de redactie

473 weergaven

De Stichting Lokale Omroep Heumen (SLOH), beter bekend onder de zendernaam Unique FM, stopt haar activiteiten per 1 juli aanstaande. De uitzendingen worden op 30 juni 2014 om middernacht definitief beëindigd. Doordat de omroep al vanaf begin 2008 bestookt wordt met juridische procedures, die door de voormalige voorzitter van de SLOH, de heer J.L.M. Coenen, namens diverse stichtingen zijn (en nog steeds worden) aangespannen, zijn door de torenhoge advocaatkosten de financiën van de SLOH dermate uitgehold dat het beëindigen van haar activiteiten noodzakelijk is geworden.

 

Ondanks het feit dat de SLOH tot op heden steeds in het gelijk is gesteld en de heer Coenen c.s. door de rechter is veroordeeld in gerechtelijke kosten, bood dit de SLOH geen soelaas, omdat de stichtingen, namens welke de heer Coenen steeds procedeert zelf helemaal leeg zijn en geen verhaal bieden.

 

De aanhoudende reeks van procedures, de heer Coenen heeft laten weten, dat er nog meer zullen volgen, betekenen dat de gelden van de SLOH, vrijwel geheel afkomstig uit gemeentelijke subsidies, niet kunnen worden besteed aan de eigenlijke taken van de omroep.
Dit vooruitzicht heeft de gemeente doen besluiten om de subsidiëring van de lokale omroep, welke in een paar jaar al sterk was afgebouwd, geheel te beëindigen. De SLOH ziet ook geen mogelijkheden om op andere wijze het verzorgen van uitzendingen financieel mogelijk te maken.

 

De voortrekkersrol die de omroep vele malen heeft vervuld, een drietal nominaties voor de OLON award en een herhaaldelijk positief oordeel van de luisteraars hebben onze lokale omroep niet kunnen baten en ondanks de onverminderd enthousiaste inzet van circa 50 vrijwilligers komt nu dus een einde aan het bijna 30-jarig bestaan van deze unieke en in wezen kerngezonde omroep.

 

Website: www.unique.fm


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.