Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4870
  • opmerkingen
    1024
  • weergaven
    562850

Auteurs van dit blog

Nieuw radiodrama bij AVROTROS: De Hormoonfabriek


de redactie

524 weergaven

Vanaf 5 september zendt AVROTROS 25 weken lang iedere vrijdag om middernacht het radiodrama De Hormoonfabriek op Radio 1 uit. In De Hormoonfabriek, een bewerking van de bestsellerroman van Saskia Goldschmidt, spelen onder meer de steracteurs Mark Rietman, Monic Hendrickx, Hans Hoes, Jacob Derwig en Anna Raadsveld.

 

De Hormoonfabriek draait om de succesvolle ondernemer Mordechai de Paauw, Motke voor vrienden, die zich op zijn sterfbed realiseert dat het hem niet is gelukt om fatsoenlijk te leven. Terwijl hij zijn bloedstollende levensverhaal vertelt aan zijn privéverpleegster ‘Het Jonge Ding’ wordt hij geconfronteerd met zijn geweten.

 

Een verhaal over liefde en venijn tussen broers, tegenstrijdige belangen tussen commercie en wetenschap, met bronsthormoon volgestopte fabrieksmeisjes en door testosteron voortgedreven kerels. Waarbij het zicht op goed en kwaad soms wordt vertroebeld door de roes van de vooruitgang.

 

De Hormoonfabriek is sterk gebaseerd op historische feiten en op het leven van Mau Zwanenberg, de oprichter van Organon in Oss. Saskia Goldschmidt heeft diepgravende research gedaan naar diens leven en werk; uiteindelijk bleek de fictie die zij daarbij heeft verzonnen vaak gestaafd door de feiten.

 

Samen met Peter te Nuyl bewerkte Goldschmidt De Hormoonfabriek tot een radiodrama van 25 delen van ieder een half uur. De hoofdrollen worden onder anderen vertolkt door Mark Rietman (Motke, de jonge Mordechai), Monic Hendrickx (Rivka, de vrouw van Motke), Hans Hoes (Motke, de oude Mordechai), Jacob Derwig (Aron, de tweelingbroer van Motke), Anna Raadsveld (Het Jonge Ding) en Joop Keesmaat (Levine).

 

De Hormoonfabriek
De Hormoonfabriek is vanaf 5 september 25 weken lang in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 00:00 en 00:30 uur te horen bij AVROTROS op Radio 1.

 

Website: cultuur.avro.nl


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.