Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4902
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    614224

Auteurs van dit blog

Pierre Kartner wint de TrosKompas Oeuvre Award 2014


de redactie

516 weergaven

Pierre Kartner, alias Vader Abraham, wint de TrosKompas Oeuvre Award 2014. Hij ontvangt de prijs morgen uit handen van Corry Konings tijdens de uitreiking van de Sterren.nl Awards, voorafgaand aan de opnamen van het TROS Muziekfeest op het Plein in Apeldoorn.
“Pierre Kartner (Vader Abraham) won in de jaren zeventig weliswaar een Edison, een Gouden Harp en een Buma Export Prijs, maar dat een van de grootste artiesten van Nederland nog nooit een Oeuvre Award heeft gekregen voor zijn veelomvattende werkzaamheden op het gebied van het Nederlandse repertoire is een omissie in de muziekindustrie. Wij zijn dan ook unaniem van mening dat de TrosKompas Oeuvre Award dit jaar naar Kartner moet gaan. De nu 79-jarige Bredanaar is een multitalent van eenzame klasse”, aldus de juryleden TROS-diskjockey Daniël Dekker, Paul Siteur van Sterren.nl en Edger Hamer, hoofdredacteur van TrosKompas.

 

Het commentaar van de jury luidt verder: ‘De liedjes van Pierre Kartner zijn in binnen- en buitenland wereldberoemd, variërend van het door tientallen artiesten gecoverde ‘In ‘t kleine café aan de haven’ (Demis Roussos, Engelbert Humperdinck, James Last) tot ‘’t Smurfenlied’ (meer dan 25 miljoen verkochte platen) en carnavalskrakers als ‘Uche uche’. Ook was hij verantwoordelijk voor grote hits als ‘Huilen is voor jou te laat’ van Corry en de Rekels, ‘De clown’ van Ben Cramer en ‘Manuela’ van Jacques Herb. Dit jaar is het tevens 45 jaar geleden dat Pierre Kartner als Duo X (met Annie de Reuver) voor het eerst in de hitparade stond met ‘In gedachten zie ik het kerkje weer’.’

 

De TrosKompas Oeuvre Award wordt sinds 2010, in samenwerking met Sterren.nl, uitgereikt en is slechts weggelegd voor de allergrootste artiesten, producers, componisten en tekstdichters uit de muziekindustrie. Eerdere winnaars waren Peter Koelewijn, George Baker, Jan Smit en Rob de Nijs.

 

Website: www.sterren.nl


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.