Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4878
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    603232

Auteurs van dit blog

Akoestische pop-folk muziek van Inge van Calkar in ‘1uurService’


de redactie

824 weergaven

In de nacht van zondag 27 op maandag 28 juli, om 00:00 uur, is Inge van Calkar te gast bij Miranda van Holland in de ’1uurService’ op 3FM. Inge van Calkar is een akoestische pop-folk band rond de Nederlandse singer/ songwriter Inge van Calkar. Wie een ingetogen singer/songwriter muziek verwacht komt echter bedrogen uit. Inge heeft een groot talent om pakkende liedjes te schrijven. Energieke of melancholische nummers en altijd recht uit het hart. In de ‘1uurService’ komt Inge van Calkar op bezoek bij gastpresentator Wijnand Speelman.

 

In 2011 tourt Inge door Duitsland waar ze bassist Frank Fiedler (TokTokTok) ontmoet. Ze delen dezelfde interesse in muziek en beginnen uitvoerig samen te spelen in zowel Nederland en Duitsland. In de zomer van 2013 nemen zij hun debuutalbum samen met producer Reyn Ouwehand (Mister&Mississippi, Kane, Qeaux Qeaux Jones). Wat begint als een duo project mondt al snel uit in een volledige band als de twee besluiten meer leden aan te nemen om het geluid van hun eerste album ook live te kunnen realiseren. De band bestaat inmiddels uit vijf leden; Ilsje Merk op cello, Christof Bauwens op gitaar Marcel Wolthof op drums. Samen creëren ze een opvallende pop-folk sound; de aanstekelijke liedjes kunnen gemakkelijk doorgaan voor popmuziek, maar de warme ondertonen van de karakteristieke instrumenten en Inge’s lichte stem doet denken aan traditionele muziek. De mooie liedjes en het uitzonderlijke samenspel van de bandleden zorgen dat het publiek wordt meegezogen in de muziek. Hun debuutalbum is in januari 2014 verschenen via PIAS RoughTrade.

 

Naast schitterende muziek van Inge van Calkar zijn er kaarten te winnen voor ‘3FM Presents: De Beste Singer-Songwriter van Nederland clubtour’

 

Website: eo.nl/xnoizz


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.