Jump to content

The Netherlands

  • entries
    3,656
  • comments
    628
  • views
    96,393

Contributors to this blog

Akoestische pop-folk muziek van Inge van Calkar in ‘1uurService’

Sign in to follow this  
de redactie

293 views

In de nacht van zondag 27 op maandag 28 juli, om 00:00 uur, is Inge van Calkar te gast bij Miranda van Holland in de ’1uurService’ op 3FM. Inge van Calkar is een akoestische pop-folk band rond de Nederlandse singer/ songwriter Inge van Calkar. Wie een ingetogen singer/songwriter muziek verwacht komt echter bedrogen uit. Inge heeft een groot talent om pakkende liedjes te schrijven. Energieke of melancholische nummers en altijd recht uit het hart. In de ‘1uurService’ komt Inge van Calkar op bezoek bij gastpresentator Wijnand Speelman.

 

In 2011 tourt Inge door Duitsland waar ze bassist Frank Fiedler (TokTokTok) ontmoet. Ze delen dezelfde interesse in muziek en beginnen uitvoerig samen te spelen in zowel Nederland en Duitsland. In de zomer van 2013 nemen zij hun debuutalbum samen met producer Reyn Ouwehand (Mister&Mississippi, Kane, Qeaux Qeaux Jones). Wat begint als een duo project mondt al snel uit in een volledige band als de twee besluiten meer leden aan te nemen om het geluid van hun eerste album ook live te kunnen realiseren. De band bestaat inmiddels uit vijf leden; Ilsje Merk op cello, Christof Bauwens op gitaar Marcel Wolthof op drums. Samen creëren ze een opvallende pop-folk sound; de aanstekelijke liedjes kunnen gemakkelijk doorgaan voor popmuziek, maar de warme ondertonen van de karakteristieke instrumenten en Inge’s lichte stem doet denken aan traditionele muziek. De mooie liedjes en het uitzonderlijke samenspel van de bandleden zorgen dat het publiek wordt meegezogen in de muziek. Hun debuutalbum is in januari 2014 verschenen via PIAS RoughTrade.

 

Naast schitterende muziek van Inge van Calkar zijn er kaarten te winnen voor ‘3FM Presents: De Beste Singer-Songwriter van Nederland clubtour’

 

Website: eo.nl/xnoizz


Sign in to follow this  


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.