Jump to content

blogs_blog_3

  • entries
    4850
  • comments
    1024
  • views
    527511

Contributors to this blog

Nederlandse Publieke Omroep vindbaar onder één naam


de redactie

828 views

Het medialandschap en het mediagedrag verandert. De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) speelt hier op in. Het is belangrijk dat het publiek de programma’s van de Nederlandse Publieke Omroep goed kan blijven vinden en herkennen. Het is belangrijk dat het publiek de NPO blijft vinden en kan herkennen op radio en televisie, en ook op tablet, smartphone en computer.

 

Vanaf 19 augustus krijgen de namen van de radiozenders de toevoeging NPO:  NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 4, NPO Radio 5, NPO Radio 6. Ook de namen van de televisienetten Nederland 1, Nederland 2, Nederland 3, Zapp en Zappelin veranderen vanaf die datum in NPO 1, NPO 2, NPO 3, NPO Zapp en NPO Zappelin.

 

Vorig jaar werden de gezamenlijke internetportal npo.nl en de NPO apps voor tablets, smartphones en smart-tv gelanceerd. De acht digitale themakanalen (zoals NPO Doc, NPO Politiek, NPO Nieuws) zijn eerder dit jaar gewijzigd van naam. Uitzending Gemist is per 1 juli verhuisd naar npo.nl en NPO Plus (het betaalde on-demand-platform van de publieke omroep binnen NLziet) is onlangs geïntroduceerd.

 

Volgens Shula Rijxman, bestuurder van de NPO, is dit een logische vervolgstap: ‘we geven de Nederlandse Publieke Omroep hiermee een duidelijk en herkenbaar gezicht dat je overal terug ziet. De waardering voor de publieke omroep is hoog en het bereik is groot. Er worden elk jaar opnieuw honderden mooie programma’s door de omroepen gemaakt. Het grootste risico is dat ons aanbod te versnipperd raakt. En in al dat mediageweld willen we goed te vinden zijn.’

 

De individuele omroepen blijven zichtbaar met hun eigen logo’s als afzenders van de programma’s. Het doorvoeren van het NPO-logo op radio en tv verbindt alle zenders en netten van de Nederlandse Publieke Omroep met elkaar. ‘De diversiteit aan veelkleurige programma’s die we als publieke omroepen maken, is het waard om gezien en beluisterd te worden. Door deze duidelijk herkenbaar te maken als programma’s van de Nederlandse Publieke Omroep, wordt het voor de kijker en luisteraar overzichtelijker. We brengen als omroepen onze eigenheid in en met elkaar vormen we een sterk geheel: eenheid in verscheidenheid,’ aldus EO-directeur Arjan Lock.

 

Website: www.npo.nl


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.