Jump to content

blogs_blog_3

  • entries
    4850
  • comments
    1024
  • views
    527507

Contributors to this blog

Radio 6 Icon Award 2014 voor Nile Rodgers


de redactie

402 views

Radio 6 Soul & Jazz reikte vandaag op het North Sea Jazz festival de Radio 6 Icon Award uit aan Nile Rodgers. De frontman van Chic kreeg de Award in deRadio 6 Soul & Jazz studio bij Ahoy uit handen van zendermanager Wilbert Mutsaers. De publieke soul- en jazzzender eert Rodgers voor zijn muzikaliteit en vernieuwende invloed op de disco- en funkmuziek. Eerder ontvingen Marcus Miller (2013) en Maceo Parker (2012) de Radio 6 Icon Award.

 

Met de Icon Award huldigt Radio 6 Soul & Jazz jaarlijks een artiest voor zijn of haar muzikaliteit en onderscheidende rol in en vernieuwende invloed op de soul- en jazzmuziek. “Nile Rodgers is een gitaarvirtuoos en groot producer”, zegt Radio 6 Soul & Jazz zendermanager Wilbert Mutsaers. “Zijn invloed op de soul, disco, pop en funk is groot. Hij drukt zijn unieke stempel al ruim 40 jaar op de muziek, zijn handtekening herken je direct. Onmiskenbaar een icoon.”

 

Bij het grote publiek werd Nile Rodgers bekend als de basgitarist van de funky discoformatie Chic. In de jaren 70 en 80 was de invloed van de band Chic op de discomuziek enorm. De kenmerkende strakke beats, funky bas en ritmische gitaarriffs maken het geluid van Chic one of a kind, herkenbaar in tracks als ‘Le Freak’ en ‘Good Times’. Als producer werkte Rodgers met topartiesten zoals Sister Sledge, Diana Ross, David Bowie, Madonna en Duran Duran. In 2013 werkte hij mee aan Daft Punk’s album Random Access Memories, met daarop de nummer 1 hit ‘Get Lucky’. Het werd de zomerhit van 2013.

 

De Radio 6 Soul & Jazz Awards
De Radio 6 Icon Award is onderdeel van de Radio 6 Soul & Jazz Awards. Op donderdag 2 oktober 2014 reikt de publieke soul en jazz-zender vanuit de Amsterdamse Westerunie de Soul & Jazz Awards uit. Luisteraars bepalen welke genomineerde soul en jazzartiesten van eigen bodem naar huis gaan met een Soul & Jazz Award.

 

Website: www.radio6.nl


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.