Jump to content

blogs_blog_3

  • entries
    4850
  • comments
    1024
  • views
    527498

Contributors to this blog

Lokale Omroep Ameland uit de ether


de redactie

1109 views

In verband met de huidige regelgeving en een gerechtelijke uitspraak in het afgelopen jaar heeft de Stichting Kabelkrant Ameland  de uitzendingen van de Lokale Omroep Ameland (LOA) via etherfrequentie 89.4 FM met ingang van 1 juli beëindigd. Dit houdt echter niet in dat de LOA en/of Kabelkrant Ameland ophoudt met uitzenden. Kabelkrant Ameland blijft gewoon uitzenden via het kabelnetwerk van KabelNoord met op de achtergrond de uitzendingen van de LOA.

 

De LOA blijft ook te ontvangen op Ameland via de kabel op 105.80 FM, via het digitale kabelnetwerk van KabelNoord en via internet op www.lokaleomroepameland.nl.

 

De LOA maakt vanaf 31 maart 2012 gebruik van de etherfrequentie 89.4 FM. Dit is een frequentie bedoeld voor uitzendingen van een niet landelijke commerciële omroep. De LOA is zo’n commerciële omroep, die overigens niet het doel heeft om winst te maken maar wel het doel heeft om de inwoners en toeristen van Ameland te voorzien van informatie, nieuws en ontspanning.

 

Om gebruik te mogen maken van de etherfrequentie 89.4 FM verplicht de regelgeving dat de LOA voor tenminste 64% regio gerichte programma’s uitzendt. Dit is gezien het kleine aantal vrijwilligers dat de omroep heeft niet haalbaar. Het bestuur van Stichting Kabelkrant Ameland, waar de LOA onder valt, onderzoekt op dit moment andere mogelijkheden om weer een etherfrequentie te verkrijgen en hoopt op korte termijn weer in de lucht te zijn op Ameland.

 

Website: www.lokaleomroepameland.nl


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.