Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4925
  • opmerkingen
    1027
  • weergaven
    622104

Auteurs van dit blog

Kevser Marasligil wint de Gouden Roots 2014


de redactie

362 weergaven

Kevser Marasligil heeft de allereerste Gouden Roots gewonnen. Met de trofee bekronen de MNM-luisteraars een (bekende) Vlaming die trots is op zijn of haar afkomst en die als een fiere pauw met zich meedraagt. De genomineerden voor de Gouden Roots 2014 waren Kevser Marasligil, Matteo Simoni, Slongs Dievanongs, Sarah Mouhamouh en het regisseursduo Adil El Arbi en Billal Fallah.

 

“MNM heeft een ontzettend divers publiek”, legt nethoofd Rino Ver Eecke uit. “En de meesten vertellen vol trots over hun roots: het land of de streek waar zij zijn opgegroeid, de taal die ze thuis spreken, de gebruiken van hun streek… Die verschillen en diversiteit wilden we een dag lang in de kijker zetten, een leerrijke ervaring.”

 

Een jury stelde een longlist samen die de luisteraars tot een shortlist herleidden. Daarop kon nog een week lang gestemd worden. De genomineerden voor de Gouden Roots 2014 waren Kevser Marasligil, Matteo Simoni, Slongs Dievanongs, Sarah Mouhamouh en het regisseursduo Adil El Arbi en Billal Fallah.

 

De 20-jarige winnares, Kevser Marasligil, zat bij de zes uitverkorenen van het Carte Blanche-project van de VRT. Ze is een fervent vlogster op YouTube en heeft Turkse roots. “Ik vind dat niemand mag vergeten waar ze vandaan komen. Bedankt aan al mijn YouTube-volgers om te stemmen op mij!” aldus Kevser Marasligil.

 

Website: www.mnm.be


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.