Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4907
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    617788

Auteurs van dit blog

Radio 2-stroomdag op vrijdag 7 november


de redactie

299 weergaven

Naar aanleiding van het mogelijke stroomtekort deze winter in België opent Radio 2 samen met de FOD Economie een helpdesk waar iedereen tussen 06:00 en 13:00 uur terecht kan met al zijn of haar “stroomvragen” via het gratis nummer 0800 120 33. Radio 2 zoekt antwoorden bij de provinciegouverneurs, burgemeesters en de FOD Economie. Doorheen de dag worden alle gegevens verzameld in een overzichtelijke, interactieve kaart vol handige informatie per gemeente.

 

Is mijn gemeente er klaar voor?
De regionale redacties van het Radio 2-ochtendprogramma Start je dag (06:00-08:00 uur) hebben alle 308 Vlaamse gemeenten opgebeld om te vragen of ze klaar zijn voor een eventuele afschakeling en of ze solidair zijn met gemeenten die mogelijk afgeschakeld worden. De presentatoren schakelen de provinciegouverneurs in om meer uitleg te geven bij de concrete situatie per gemeente.

 

Interactieve kaart
Welke straten worden er afgeschakeld? Worden er op gemeentelijk niveau besparingsmaatregelen genomen? Worden de verkeerslichten afgeschakeld? Op basis van alle informatie wordt op de Radio 2-website een interactieve kaart van Vlaanderen en Brussel samengesteld met daarop alle info per gemeente.

 

In De inspecteur (08:00-09:00 uur) gaat Sven Pichal dieper in op enkele algemenere vragen. Welke energiebesparende maatregelen kunnen we met z’n allen nemen? Of: wat als ik mijn zaak moet sluiten, kan ik dan een schadeclaim indienen? De Madammen (10:00-12:00 uur) zoeken dan weer uit of besparen wel in onze genen zit.

 

Website: www.radio2.be


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.