Spring naar bijdragen

België

  • artikelen
    1125
  • opmerkingen
    41
  • weergaven
    190999

Auteurs van dit blog

Studio Brussel doet het licht uit


de redactie

430 weergaven

De kans op elektriciteitsschaarste en stroomonderbrekingen tijdens de wintermaanden is reëel. Zowel de federale als de Vlaamse overheid sensibiliseren de bevolking rond hun energieverbruik en ook Studio Brussel doet mee. Morgen gaat vier uur lang het licht uit op de radiozender. Linde Merckpoel gaat op pad om op verschillende locaties in Vlaanderen het licht te doven. “Als we allemaal een klein beetje solidair zijn, kunnen we een stroomafschakeling deze winter voorkomen”, aldus Vlaams minister van Energie Annemie Turtelboom op Studio Brussel.

 

En Studio Brussel wil solidair zijn. “Blackout” op Studio Brussel vandaag dus. Tussen 16:00 en 20:00 uur gaat het licht uit op de redactie en roept presentator Vincent Byloo de luisteraars op om hetzelfde te doen op de werkplek of thuis.

 

Linde Merckpoel gaat als Blackout-reporter de straat op om op zoveel mogelijk plaatsen in Vlaanderen het licht uit te doen: bij gezinnen thuis, maar ook in restaurants en openbare plaatsen zoals een zwembad. Vincent Byloo praat met een vertegenwoordiger van VEA (Vlaamse Energieagentschap) en met de luisteraars over de gevolgen van zo’n blackout.

 

Om de #lichtuit-oproep kracht bij te zetten, draait Vincent Byloo tussen 16:00 en 20:00 uur enkel nummers die verwijzen naar licht of donker. Van “Oh Darkness” van Admiral Freebee tot “Licht Uit” van The Opposites. Vanuit de darkroom, een volledig verduisterd sessiekot, is er live muziek van Marble Sounds en The Van Jets. Zij brengen hun respectievelijke hits “Leave A Light On” en “Here Comes The Light”.

 

Website: www.stubru.be, lichtuit.be


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.