Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4908
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    618350

Auteurs van dit blog

Studenten Saxion maken eigen radioprogramma


de redactie

652 weergaven

Vanaf woensdag hebben studenten van Saxion hun eigen programma op Enschede FM. De studenten maken de radio-uitzendingen als studieopdracht voor hun opleiding Media, Informatie en Communicatie. Zeven groepen tweedejaars zijn ook zeven woensdagen op rij te horen op Enschede FM van 19:00 tot 20:00 uur. Het is voor hun de eerste keer dat ze een radio-uitzending maken en daarom zijn ze ook best wel zenuwachtig. De studenten hebben vooraf op school al veel uitleg gehad van hun praktijkdocent Maarten de Groot van TV Enschede FM over de do’s en don’ts van het radiomaken.

 

De studenten hebben van A tot Z de uitzendingen zelf moeten produceren en daarbij moesten ze rekening houden met actuele gebeurtenissen in en rond Enschede. Zo zijn er onder meer reportages te horen over de leegstand van winkels in het centrum, het beperkte aanbod van boerka’s bij de Primark en H&M en komt de koffieketen Starbucks naar Enschede? Daarnaast zijn er items over lifestyle en uitgaan. Een deel van de onderwerpen is al vooraf opgenomen, een ander deel doen de studenten live tijdens de radio-uitzending. Ook de presentatie van het programma is in handen van de studenten zelf. Na afloop van de uitzendingen krijgen ze een cijfer voor hun prestatie.

 

Het programma van de Saxion-studenten is tot en met 17 december elke woensdag van 19:00 tot 20:00 uur te horen op Enschede FM.

 

Website: www.tvenschedefm.nl


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.