Spring naar bijdragen

België

  • artikelen
    1124
  • opmerkingen
    41
  • weergaven
    190700

Auteurs van dit blog

Verloren gewaand interview met Kurt Cobain teruggevonden in Studio Brussel-archief


de redactie

489 weergaven

Sam De Bruyn heeft vandaag een fijne ontdekking wereldkundig gemaakt in zijn avondspitsprogramma Zet ‘m op Sam: Een uniek en verloren gewaand Kurt Cobain-interview is teruggevonden in de radio-archieven van Studio Brussel. Het was de Britse Nirvana-adept Nick Soulsby, auteur van verschillende boeken over het grungefenomeen, die de kat de bel aanbond door het VRT-archief te contacteren.

 

“Ik werk momenteel aan een nieuw boek over Nirvana en ik wist dankzij de online fancommunity LiveNirvana dat er in november 1991 een interview had plaatsgevonden in België. Maar niemand had dit ooit teruggevonden.” De mensen van het VRT-archief slaagde erin, dankzij de richtlijnen van Nick Soulsby, om de geluidsopname boven water te halen. Het interview vond plaats op zaterdag 23 november 1991 in de Gentse Vooruit.

 

“Als we al eens iets kapot maken dan doen we dat in a happy mood”. Zo sprak een hoorbaar ontspannen Kurt Cobain die dag in de microfoon van reporter Niels Delvaux, die de Nirvana-frontman interviewde voor het StuBru-programma Update met presentatrice Chantal Pattyn.

 

“Dit is echt wel een fijn interview”, analyseert Soulsby het gesprek dat z’n plaats verdient in de Nirvana-geschiedenis. “Je hoort een bescheiden kerel die duidelijk nog overrompeld is door alle opkomende aandacht. Hij vond het duidelijk fun, jullie troffen hem op een goede dag.”

 

De VRT werkt samen met VIAA, dat het digitale erfgoed van Vlaanderen op een duurzame manier bewaart en toegankelijk maakt voor iedereen.

 

Het geluidsfragment: http://www.stubru.be/media/attentionthisiskurtfromnirvana


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.