Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4904
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    614427

Auteurs van dit blog

Julius op bezoek bij Wijnand Speelman in de ‘1uurService’


de redactie

420 weergaven

De jongens van Julius hadden stuk voor stuk al wat kilometers gemaakt in de muziek. Ze zaten in uiteenlopende bands; behaalden successen. Maar wat ze vaak misten was simpelweg: ongedwongen muziek maken. Op een bepaald moment gingen ze daar allemaal naar op zoek en … begon het verhaal van JULIUS. In de nacht van zondag 3 op maandag 4 augustus tussen 00:00 en 01:00 uur vertellen de bandleden het hele verhaal bij Wijnand Speelman in de ‘1uurService’ op 3FM.

 

Gitarist Erik Meereboer vertelt: “Ik kende Michiel Rietveld nog van de middelbare school. Toen we elkaar na jaren weer tegenkwamen, ging het al snel over muziek en af en toe pingelden we samen op de gitaar. Muzikaal klikte het, maar twee gitaristen maakt natuurlijk nog geen band.”
Michiel werkte in diezelfde tijd voor een studieopdracht aan het conservatorium samen met zanger Koen Brouwer. Koen kwam muzikaal gezien uit een heel ander hoek, maar Michiel bracht hem toch in contact met Erik. En hoewel Koen meer een pop/R&B achtergrond heeft en de andere jongens uit het alternatieve circuit komen, was het een goede match.
Erik (lachend:)“Het was bijna niet te geloven. Koen zat nota bene ooit in een boyband! Maar goed toen was hij vijftien dus we vergeven hem deze jeugdzonde.”

 

Naast schitterende muziek en verhalen van Julius maken luisteraars kans op vrijkaarten voor The Brave festival op 23 augustus in de Tuinen van West in Amsterdam.

 

Website: eo.nl/xnoizz


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.