Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4877
  • opmerkingen
    1025
  • weergaven
    602925

Auteurs van dit blog

Lokale omroepen cruciaal onderdeel in plannen publiek bestel


de redactie

355 weergaven

De deze week gepubliceerde Mediabrief gaat in op de toekomst van het publieke omroepbestel in het algemeen, en de lokale omroepen in het bijzonder. Staatssecretaris Dekker koerst daarbij aan op de realisatie van één publiek mediabestel, waar de lokale omroepen door de vorming van streekomroepen onderdeel van uitmaken. Dekker ondersteunt de professionalisering van de lokale omroepen vanwege “hun belangrijke functie binnen het gehele mediabestel”. Daarbij zegt hij een substantiële bijdrage toe aan de realisatie van een adequate collectieve infrastructuur voor de uitwisseling en distributie van content.

 

Voorzitter Martijn Vroom: “De OLON bepleit al langer een eenduidige regie op het publieke omroepbestel, waardoor samenwerking tussen de landelijke, provinciale en lokale omroepen versterkt kan worden. Dat leidt tot een hogere maatschappelijke waardecreatie, betere vindbaarheid, hogere relevantie en veel efficiëntere inzet van publieke middelen. We zijn dan ook verheugd dat de Staatssecretaris ook de regionale omroepen aanspoort om nu echt werk te maken van samenwerking met de lokale omroepen, door één aanspreekpunt te vormen, net zoals de OLON één aanspreekpunt gaat organiseren voor collectieve voorzieningen en arrangementen.”

 

Daarbij wijst de Staatssecretaris op het belang van échte regionale binding, “zoals Twentenaren of West-Friezen”. Juist de publieke lokale omroepen kunnen dat passende media-aanbod vanuit hun samenwerking in streekomroepen als geen ander bieden.

 

De lokale omroepen zijn dan ook de Staatsecretaris zeer erkentelijk dat hij nu de daad bij het woord voegt en concrete financiële en beleidsmatige ondersteuning biedt aan de vorming van de streekomroepen. Daarmee kan de sector haar eigen initiatief tot kwaliteitsverbetering en professionalisering verder kracht bij zetten. Door de vorming van streekomroepen worden lokale omroepen betrokken, betrouwbare, journalistiek verantwoorde en maatschappelijk relevante spelers in het publieke omroepbestel, én in de leefwereld van iedere Nederlandse burger.

 

De Nederlandse publieke omroep moet onderscheidender, innovatiever en slagvaardiger, zo stelt de Staatssecretaris. De lokale omroepen staan klaar om daaraan een essentiële bijdrage te leveren.

 

Website: www.olon.nl


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.