Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4904
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    614522

Auteurs van dit blog

Samenwerking Q-music Limburg en L1 voor realiseren DAB+


de redactie

966 weergaven

Een unieke samenwerking tussen de regionale commerciële radiozender Q-music Limburg en de publieke radiozender L1 Radio maakt de start van digitale radio in Limburg technisch mogelijk. Momenteel worden deze zenders (naast kabel en internet) vooral via de vertrouwde FM beluisterd. Met de introductie van DAB+ wordt een storingsvrije ontvangst mogelijk gemaakt. Een aantal voordelen hiervan zijn betere geluidskwaliteit, groter bereik van radiozenders en extra informatie in het display zoals nieuws, weer en filemeldingen.

 

Door deze technische samenwerking zullen de programma’s van de verschillende regionale radiostations via dezelfde zendapparatuur uitgezonden worden. Het bundelen van deze technische krachten zorgt voor een fors netwerk, zodat luisteraars genieten van een perfecte draadloze ontvangst in zowel hun auto, woonkamer of op kantoor.

 

Michael Bartelet, directeur Q-music Limburg: “Deze samenwerking is een mijlpaal voor de toekomst van de Limburgse radio. De komende maanden zal er een fantastisch mooi netwerk gebouwd worden waar heel Limburg de komende decennia plezier van zal hebben. Deze investering in DAB+ is de juiste voorbereiding op de toekomst”.

 

Bert Lemmens, manager mediafaciliteiten L1: “L1 is blij dat middels deze technische samenwerking een volledig dekkend DAB+ netwerk in de provincie Limburg gerealiseerd kan worden dat geheel ten goede komt van de luisteraars die gebruik kunnen maken van dit nieuwe digitale radionetwerk.

 

Om de nieuwe digitale radio straks te kunnen ontvangen, hebben luisteraars een toestel nodig dat DAB+ ondersteunt. De ontwikkelingen hiervoor zijn echter in volle gang. Ook de auto-industrie speelt hier steeds meer op in door DAB+ ontvangers standaard in nieuwe auto’s in te bouwen. Op dit moment zijn in Limburg de landelijke publieke- en commerciële radiostations al via DAB+ te ontvangen. De verwachting is dat Q-music Limburg en L1 Radio zomer 2015 digitaal de lucht in gaan.

 

Wesbites: www., www.l1.nl


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.