Jump to content

blogs_blog_3

  • entries
    4978
  • comments
    1050
  • views
    636425

Contributors to this blog

NPO stopt met de middengolf


de redactie

1366 views

Met ingang van 1 september 2015 stopt de Nederlande Publieke omroep met de distributie van NPO Radio 5 via de middengolfzender 747 AM. Vanaf dat moment heeft de Nederlandse Publieke Omroep geen zenders meer op de middengolf. De luisteraars van NPO Radio 5 kunnen vanaf dan het radiostation alleen nog maar beluisteren via de kabel, internet, mobiele telefoon, satelliet en Digital Radio+ (DAB+). De NPO zal met een campagne de huidige middengolf-luisteraars van NPO Radio 5 informeren over de afschakeling per 1 september 2015 en wijzen op de alternatieven.

 

Aanleiding voor het uitzetten van de 747 AM zijn de bezuinigingen. Met de afschakeling van de zender kan de NPO drie miljoen kWh aan energie besparen, wat neerkomt op 1,2 miljoen euro. Bovendien zorgt het voor minder belasting van het milieu. Ook zijn de huidige zendinstallaties voor de middengolf verouderd. Doorgaan met de middengolf had een omvangrijke investering gevraagd. De NPO kiest ervoor om te investeren in moderne en milieuvriendelijker alternatieven zoals Digital Radio+.

 

Met de stopzetting volgt de NPO de Europese trend. Steeds meer omroepen verlaten de middengolf. In België, Noorwegen, Zwitserland en Zweden wordt deze omroepband vrijwel niet meer gebruikt. Ook in Duitsland zal het komend jaar diverse zenders worden uitgeschakeld.

 

Website: www.npo.nl


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.