Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4902
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    614058

Auteurs van dit blog

NPO stopt met de middengolf


de redactie

1313 weergaven

Met ingang van 1 september 2015 stopt de Nederlande Publieke omroep met de distributie van NPO Radio 5 via de middengolfzender 747 AM. Vanaf dat moment heeft de Nederlandse Publieke Omroep geen zenders meer op de middengolf. De luisteraars van NPO Radio 5 kunnen vanaf dan het radiostation alleen nog maar beluisteren via de kabel, internet, mobiele telefoon, satelliet en Digital Radio+ (DAB+). De NPO zal met een campagne de huidige middengolf-luisteraars van NPO Radio 5 informeren over de afschakeling per 1 september 2015 en wijzen op de alternatieven.

 

Aanleiding voor het uitzetten van de 747 AM zijn de bezuinigingen. Met de afschakeling van de zender kan de NPO drie miljoen kWh aan energie besparen, wat neerkomt op 1,2 miljoen euro. Bovendien zorgt het voor minder belasting van het milieu. Ook zijn de huidige zendinstallaties voor de middengolf verouderd. Doorgaan met de middengolf had een omvangrijke investering gevraagd. De NPO kiest ervoor om te investeren in moderne en milieuvriendelijker alternatieven zoals Digital Radio+.

 

Met de stopzetting volgt de NPO de Europese trend. Steeds meer omroepen verlaten de middengolf. In België, Noorwegen, Zwitserland en Zweden wordt deze omroepband vrijwel niet meer gebruikt. Ook in Duitsland zal het komend jaar diverse zenders worden uitgeschakeld.

 

Website: www.npo.nl


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.