Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4906
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    617178

Auteurs van dit blog

De Wilmink en Bannink Top 10 op Enschede FM


de redactie

605 weergaven

Frekie, Ben Ali Libi en De Oude School, het zijn zomaar drie titels van liedjes die door Willem Wilmink en Harry Bannink samen zijn gemaakt. De twee vrienden schreven samen zo’n 500 liedjes, niet alleen voor volwassenen maar ook voor kinderen, zoals voor De Stratemakeropzeeshow, Het Klokhuis en Sesamstraat. Vanwege het tweede Willem Wilminkfestival wordt een online verkiezing gehouden van de mooiste liedjes die Willem Wilmink en Harry Bannink samen hebben gemaakt. Op www.willemwilmink.nu kan worden gestemd voor deze Wilmink en Bannink Top 10. De hitlijst is een samenwerking tussen TV Enschede FM, Enschede Promotie en de organisatie van het festival.

 

Tijdens het tweede Willem Wilminkfestival in Enschede staat de samenwerking tussen Wilmink en Bannink centraal. Het festival wordt gehouden op 19, 20 en 21 september in het Wilminktheater in Enschede. De uitslag van de Wilmink en Bannink Top 10 wordt tijdens het festival onder meer verwerkt in de muzikale voorstelling ‘Ode aan Wilmink en Bannink. Ook komen de meest favoriete liedjes voorbij in de meezing-avond ‘Zing mee met Wilmink en Bannink’. In de voorstelling ‘Luister even wat ik vraag’ zitten de mooiste en meest bekende kinderliedjes van het duo verwerkt.

 

Ook op de radio komt de Wilmink en Bannink Top 10 voorbij, Enschede FM zendt de lijst uit op zondag 21 september tussen 13:00 en 15:00 uur. Vijf jaar geleden werd bij het eerste Willem Wilminkfestival ook een Top 10 samengesteld, toen kon gekozen worden uit alle nummers die Willem Wilmink had geschreven. Daarin was Frekie de nummer 1, gevolgd door De meisjes uit vervlogen dagen en Javastraat 13.

 

Website: www.tvenschedefm.nl


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.