Jump to content

blogs_blog_3

  • entries
    4977
  • comments
    1042
  • views
    635048

Contributors to this blog

Cultuurprijs Overijssel live bij RTV Oost


de redactie

417 views

Het Prins Bernhard Cultuur Fonds (PBC), RTV Oost en de dagbladen De Stentor en TC Tubantia hebben de handen ineen geslagen voor de Cultuurprijs Overijsel 2014. Op donderdag 18 september wordt voor het eerste gezamenlijk die cultuurprijs uitgereikt in het Wilminktheater in Enschede en RTV Oost is er live bij. Radio Oost is er van 17:30 tot 18:00 uur eerst bij met OverUIT de Kunst. Vanaf 19:00 uur gaat de radio-uitzending verder tot 23:00 uur. TV Oost zendt donderdag 18 september vanaf 20:20 uur live de prijsuitreiking van de Cultuurprijs Overijssel 2014 uit.

 

Avondvullend programma
Het belooft een bonte culturele avond te worden met optredens van tientallen artiesten, waaronder het Symphonisch Blaasorkest Overijssel, Nederlandse Reisopera, Knarsetand, Haystack E Royal, The Young Ones en Gnaffel. Er zijn interviews met schilders en dichters en het publiek wordt ‘opgeschrikt’ met vlijmscherpe opmerkingen van niemand minder dan Helligen Hendrik.

 

Genomineerden
Voor de jaarlijkse toekenning van de Overijsselse cultuurprijs én een stimulansprijs voor jong cultuurtalent is de Stichting Cultuurprijs Overijssel opgericht. De genomineerden voor de Cultuurprijs Overijssel 2014 zijn Ilse DeLange, Carl Wittrock en Ralph Keuning. De muzikanten Bertolf, Typhoon en Martijn Holtslag zijn kanshebbers voor de Talentprijs.

 

Jury
De jury die de prijs jaarlijks zal toekennen, wordt voorgezeten door de Overijsselse commissaris van de koning Ank Bijleveld. De jury bestaat verder uit Jan Willem de Vriend, dirigent van het Nederlands Symfonieorkest, Nelleke Vedelaar, wethouder van de gemeente Zwolle en Alex Kühne, directeur van de Deventer Schouwburg. Naast de jury bepalen ook de inwoners van Overijssel wie de Cultuurprijs en Talentprijs in ontvangst mag nemen. Stemmen kan via cultuurprijsoverijssel.nl.

 

De Cultuurprijs 2014 is donderdag 18 september live te zien bij TV Oost tussen 20:20 en 22:00 uur. Bij Radio Oost is tussen 17:30 en 18:00 uur en vanaf 19:00 uur live de uitreiking en het verdere verloop van de avond te volgen.


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.