Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4902
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    614161

Auteurs van dit blog

Hoorspel “Café Cuba” vanaf 8 september op Radio 2


de redactie

447 weergaven

Vanaf maandag 8 september kunnen Radio 2-luisteraars genieten van “Café Cuba”, een 46-delig radiofeuilleton dat zich afspeelt tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het hoorspel werd dit voorjaar opgenomen en kan rekenen op een topcast met in de hoofdrollen Stef Aerts, Bert Huysentruyt, Herbert Flack en Gène Bervoets. Café Cuba is een verhaal over vriendschap, kunst en liefde tegen de achtergrond van de gruwelijke Eerste Wereldoorlog.

 

Centraal staat Koenraad Verstockt (Stef Aerts), een jonge kunstenaar die aan het front belandt. Naast Stef Aerts herkennen de Radio 2-luisteraars de stemmen van Bert Huysentruyt, Ruth Bastiaensen, Jonas Vermeulen, Gène Bervoets, Mathias Sercu, Liesa Naert, Nico Sturm, Koen Van Impe, Katelijne Verbeke en vele anderen. Herbert Flack leent zijn stem aan verteller James Cullem.

 

De pilootaflevering van Café Cuba werd op 4 augustus uitgezonden. Op die dag was het precies honderd jaar geleden dat de Duitsers België binnenvielen en voor ons land de Eerste Wereldoorlog begon. Vanaf 8 september is Café Cuba elke weekdag tussen 17:30 en 18:00 uur in Avondpost te beluisteren. Een aflevering duurt ongeveer vijf minuten. De slotaflevering van het luisterspel is voorzien op 11 november, Wapenstilstand.

 

Elke aflevering van Café Cuba kan herbeluisterd worden op de website van Radio 2 en Café Cuba. Op die plekken vinden de liefhebbers ook de verhalen terug die de makers van Cafe Cuba hebben geïnspireerd voor het radiofeuilleton.

 

Radio 2-nethoofd Jan Knudde: “Café Cuba is het product van een perfecte samenwerking tussen Radio 2, Het Geluidshuis en Gone West. Als radiozender die heel sterk inspeelt op wat regionaal leeft, werken we dit najaar nog meer samen met Gone West wat betreft de culturele herdenking van de Eerste Wereldoorlog in West-Vlaanderen. Zo sturen we op 17 oktober onze reporters van Radio 2 West-Vlaanderen uit langs het Lichtfront dat dan gevormd wordt. Maar liefst 10.000 vrijwilligers zullen met fakkels de frontlijn tussen Nieuwpoort en Ploegsteert verlichten. In een extra thema-uitzending brengen we uitgebreid verslag uit van de voorbereidingen en de verhalen achter de vrijwilligers.”

 

 

Website: www.radio2.be en www.cafecuba.be.


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.