Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4898
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    612365

Auteurs van dit blog

Steracteurs in AVRO-radiodrama De Hormoonfabriek


de redactie

1153 weergaven

Aanstaande vrijdag start de AVRO met het radiodrama De Hormoonfabriek, een bewerking van de bestsellerroman van Saskia Goldschmidt. Steracteurs als Mark Rietman, Jacob Derwig, Hans Hoes, Anna Raadsveld en Monic Hendrickx wekken, onder regie van Peter te Nuyl, met hun stemmen de hoofdpersonages tot leven. De Hormoonfabriek is vanaf 5 september iedere vrijdag om middernacht te beluisteren op NPO Radio 1.

 

De Hormoonfabriek draait om Mordechai de Paauw, Motke voor vrienden, een succesvolle ondernemer in de farmaceutische industrie die zich op zijn sterfbed realiseert dat het hem niet is gelukt fatsoenlijk te leven. In flarden, losse scènes en herinneringen vertelt Motke zijn bloedstollende levensverhaal aan zijn persoonlijke verpleegster, Het Jonge Ding. De Hormoonfabriek is een verhaal over liefde en venijn tussen tweelingbroers, tegenstrijdige belangen tussen commercie en wetenschap, met hormonen volgestopte fabrieksmeisjes en door testosteron voortgedreven kerels.

 

Samen met Peter te Nuyl bewerkte schrijfster Saskia Goldschmidt De Hormoonfabriek tot een radiodrama van 25 delen van ieder een half uur. De hoofdrollen worden vertolkt door Mark Rietman (de jonge Motke), Monic Hendrickx (Rivka, de vrouw van Motke), Hans Hoes (de oude Motke), Jacob Derwig (Aron, de tweelingbroer van Motke), Anna Raadsveld (Het Jonge Ding) en Joop Keesmaat (Levine).

 

Monic Hendrickx over haar rol als Rivka, Motkes vrouw: „Ze is een kleurrijk personage, prettig en zeer helder geregisseerd. Het was voor mij een fijne afwisseling om in dit hoorspel alleen te spelen met mijn stem. Lekker een keer niet in de make-up. Gewoon zitten – of staan – voor de microfoon en spelen. En ik was verrast door wat je enkel met geluid, je stem en samenspel voor elkaar krijgt. Mijn debuut als stemactrice in De Hormoonfabriek smaakt naar meer. Ik vond het fantastisch om te doen.”

 

De Hormoonfabriek
De Hormoonfabriek is vanaf 5 september 25 weken lang in de nacht van vrijdag op zaterdag om middernacht tussen 00.00 en 00.30 uur te horen bij de AVRO op NPO Radio 1.

 

Voor meer informatie kijk op cultuur.avro.nl.


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.