Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4907
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    618177

Auteurs van dit blog

3FM Awards voor tien winnaars


de redactie

296 weergaven

In een uitverkochte Vredenburgzaal reikte NPO 3FM de jaarlijkse muziekprijzen van zijn luisteraars uit: de 3FM Awards. Dotan wint twee awards en kreeg eerder al de Schaal van Rigter. Kensington gaat met twee trofeeën naar huis. De elfde editie van de 3FM Awards vond plaats in TivoliVredenburg in Utrecht en heeft voor de eerste keer als extra een 3FM Awards Festival, waar artiesten zoals Kensington, Racoon en Typhoon optraden.

 

De show werd live uitgezonden op NPO 3 (VARA). De presentatie was in handen van Giel Beelen, Coen Swijnenberg, Sander Lantinga en Frank van der Lende. Op NPO 3FM presenteerde Domien Verschuuren.

 

“De winnaars van de 3FM Awards laten zien dat de Nederlandse popmuziek letterlijk ‘on fire’ is”, zegt 3FM zendermanager Wilbert Mutsaers. “Het publiek koos voor een flink aantal nieuwe artiesten: Kovacs, Mister & Mississippi, Dotan, Typhoon, Jett Rebel en nog meer. Van de tien winnende artiesten zijn zeven 3FM Serious Talents. Serious Talent weet de carrière van een startende artiest een impuls te geven. De muziekliefhebber waardeert die inzet, zo blijkt nu duidelijk.”

 

De winnaars van de 3FM Awards 2015:

 

Chef’Special
Beste band

 

Dotan
Beste zanger
Beste single  ‘Home’
Schaal van Rigter

 

Ilse DeLange
Beste zangeres

 

Racoon    
Beste artiest pop

 

Kensington            
Beste artiest rock
Beste album  ‘Rivals’

 

Mister and Mississippi   
Beste artiest alternative

 

Typhoon    
Beste artiest hiphop

 

Martin Garrix  
Beste artiest dance

 

Jett Rebel 
Beste live act

 

Kovacs  
Beste nieuwkomer

 

Op dinsdagavond werd Rondé door de NPO vakjury uitgeroepen tot 3FM Serious Talent 2015.

 

De 3FM Awards zijn de radioprijzen van Nederland voor Nederlandse bands en artiesten. Luisteraars dragen de genomineerden aan en bepalen welke artiesten met een 3FM Award naar huis gaan. Meer dan 500.000 stemmen kwamen binnen voor de 3FM Awards.

 

Van zaterdag 4 tot vrijdag 10 april staat NPO 3FM in het teken van de 3FM Awards met veel aandacht voor Nederlandse artiesten en live opnamen van afgelopen edities van de 3FM Awards.
Vrijdag 10 april zendt NPO 3FM van 09:00 uur tot 18:00 uur De Gouden Klomp Top 103 uit: de lijst met de meest populaire Nederlandse liedjes, met uiteraard de winnaar van de Gouden Klomp op nummer 1. Volgens de 3FM luisteraars maakten Acda & de Munnik met ‘Het regent zonnestralen’ de beste Nederlandse track ooit.

 

NPO 3FM deed donderdag van 16:00 uur tot 01:00 uur live verslag vanuit TivoliVredenburg. Coen & Sander maakten in hun programma tussen 16:00 uur en 19:00 uur de winnaar van de Gouden Klomp bekend. 3FM dj Domien Verschuuren presenteerde de radio uitzending tijdens de 3FM Awards en ontving diverse bands en artiesten die live speelden in de radiostudio. Na de 3FM Awards presenteert Roosmarijn Reijmer de Afterparty op NPO 3FM tot 01:00 uur.

 

Voor informatie over de 3FM Awards: www.3fm.nl/awards


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.