Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4916
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    620155

Auteurs van dit blog

NPO Radio 5 eert zaterdag Frank Sinatra


de redactie

427 weergaven

Op zaterdag 12 december staat NPO Radio 5 de hele dag in het teken van Frank Sinatra. De 100ste geboortedag van ‘The Voice’ wordt groots gevierd met een bijzondere radiodocumentaire en de registratie van een speciaal Frank Sinatra-concert. Zijn legendarische stem is in alle NPO Radio 5-programma’s te horen die dag.

 

Frank Sinatra had niemand minder dan Marilyn Monroe op kamers, die hij voorstelde aan president John F. Kennedy, deelde het bed met meer dan duizend vrouwen en gaf beruchte feesten waar soms zowel de president als maffiakopstukken het glas hieven. Tót de minister van justitie Robert Kennedy hem verbood om nog langer bevriend te zijn met die Italiaanse maffiavriend. Hij overleed uiteindelijk aan een andere vriend: Jack Daniels. Op zijn grafsteen staat ‘het beste moet nog komen.’ Maar hij is vooral bekend als de man die het op zijn eigen manier deed: My way!

 

Op 12 december van 16:00 tot 17:00 uur zendt NPO Radio 5 de bijzondere radiodocumentaire I did it my way uit. Presentatrice Jeanne Kooijmans neemt de luisteraars mee in het door Peter van Bruggen geregisseerde fascinerende levensverhaal van Frank Sinatra.

 

Van 17:00 tot 18:00 uur kunnen luisteraars genieten van een registratie van het feestelijke theaterconcert Sinatra 100: A Man and His Music. Het Metropole Orkest, onder leiding van Jörg Achim Keller, speelt samen met onder andere Jon van Eerd, Matt Dusk, Tania Kross en Ruben Hein vele klassiekers van hét icoon van de twintigste eeuw.

 

Ook op televisie is er aandacht voor Frank Sinatra. In het Uur van de Wolf is zaterdag 12 december om 23:30 uur op NPO 2 een herhaling van de documentaire Sinatra: All or Nothing at All (NTR) te zien.

 

Website: nporadio5.nl


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.