Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4901
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    613790

Auteurs van dit blog

Frank Vijg wordt nieuwe directeur van RTV Rijnmond


de redactie

383 weergaven

De 53-jarige Frank Vijg is benoemd tot nieuwe directeur-bestuurder van RTV Rijnmond. Dat heeft de Raad van Commissarissen van de omroep bekend gemaakt.

 

De huidige directeur Eric Wehrmeijer maakte onlangs bekend dat hij op 1 januari 2016 wil stoppen na een dienstverband van 12,5 jaar.

 

Vijg moet RTV Rijnmond leiden in de verandering van de huidige situatie naar het vernieuwde regionale omroepbestel dat op 1 januari 2017 ingaat. Hij is benoemd voor een periode van één jaar.

 

Hij is het meest bekend als presentator van het sportprogramma van RTV Rijnmond. Dit zal hij moeten opgeven en zijn werk hiervoor wordt in de komende tijd afgebouwd.

 

In 2003 werd Vijg nog voor de PvdA in de Tweede Kamer gekozen, maar zag vervolgens af van een zetel vanwege privé-omstandigheden.

 

Meavita
Verder heeft hij een lange staat van dienst in directie en managementwerk in publieke en private organisaties, onder meer bij het grote zorgconcern Meavita dat in 2009 door wanbeleid failliet ging.

 

Volgens voorzitter Con Schoenmakers van de Raad van Commissarissen van RTV Rijnmond is dit laatste besproken. “Dat voorval heeft tien jaar geleden gespeeld. Wat er zich tien jaar geleden heeft afgespeeld bij een andere werkgever is voor ons geen issue dat we het besproken hebben. We kennen de achtergronden niet en het is niet zo zinvol om daar na tien jaar nog naar te kijken. Het heeft bij onze beslissing geen rol gespeeld omdat we onder de indruk raakten van zijn bevlogenheid en zijn gevoel met RTV Rijnmond.”

 

Momenteel werkt Frank Vijg als projectmanager bij de gemeente Eindhoven.

 

Website: rijnmond.nl


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.