Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4907
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    618156

Auteurs van dit blog

NPO 3FM met beste muziek uit 50 jaar popradio op Pampus


de redactie

357 weergaven

3FM dj’s, muziek en luisteraars komen samen op het forteiland.

 

Welke muziek moet mee naar een onbewoond eiland? Deze vraag staat centraal tijdens de 50e verjaardag van publieke popzender NPO 3FM. Vanaf donderdag 1 oktober 16:00 uur verhuist de hele 3FM familie voor vier dagen met studio en al naar het forteiland Pampus. 25 Dj’s maken op dit onbewoonde eiland 75 uur live radio. De luisteraar komt langs en levert muzikale input.

 

De grote finale is op zondag. Dan hoor je van 12:00 tot 21:00 uur de 100 platen die de meeste 3FM luisteraars absoluut meenemen naar een onbewoond eiland. Moeten jouw favoriete platen ook mee naar Pampus? Een lijst aanleveren kan tot en met zaterdag 12:00 uur via 3fm.nl/voorpampus.

 

Op 11 oktober 1965 zag de publieke radiozender zender, toen Hilversum 3, het levenslicht. Nu – 50 jaar later – is 3FM uitgegroeid tot dé radiozender voor nieuwe muziek en nieuw dj-talent. Iets om te vieren! Daarom verlaat de hele 3FM familie de warme studio in Hilversum, om samen te bivakkeren op een onbewoond eiland. Vanaf Pampus maken ze samen vier dagen en drie nachten non-stop radio. Onverwachte duo’s presenteren de programma’s, maar wie wanneer achter de microfoon schuift is tot een dag van te voren een verrassing, voor de dj’s zelf en voor de luisteraars. Wie niet presenteert, vervult corvee, kookt maaltijden, zet een bonte avond op poten, ontvangt bands en artiesten op het eiland en leidt luisteraars rond.

 

Om 16.00 uur start 3FM-dj Frank van der Lende solo met de uitzending vanaf Pampus. Vlak na de opening van de radiotentoonstelling Your Serious Radio in Beeld en Geluid, vertrekt het hele 3FM dj-team per bus naar Muiden, om daar op de boot te stappen. Om 18.00 uur start het eerste presentatie duo vanaf Pampus. De uitzendingen vanaf Pampus zijn in beeld en geluid te volgen via 3FM.nl en 101TV.

 

50 jaar publieke popradio
Al vijf decennia groeien hele generaties luisteraars op met 3FM. Op de publieke popzender hoor je welke nieuwe tracks je niet mag missen, maar ook wat er speelt in het nieuws, in de wereld, op festivals en online.

 

In de maand oktober van 2015 zijn tal van activiteiten rond de 50e verjaardag van 3FM: de allereerste radiotentoonstelling in Beeld en Geluid, een boek, een tv-documentaire over 50 jaar 3FM, en op 19 oktober een avond in de Nederlandse poptempel Paradiso met 3FM dj’s, artiesten, bands, luisteraars en vooral heel veel live muziek.

 

Meer informatie: www.3fm.nl/50jaar


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.