Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4907
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    618172

Auteurs van dit blog

Canon van de Vergeten Verhalen samen in de maand van de geschiedenis


de redactie

331 weergaven

Oktober 2015 is de maand van de geschiedenis. Een mooie reden voor RTV Rijnmond om het programma Vergeten Verhalen van RTV Rijnmond in een speciaal jasje te steken. Vergeten Verhalen is een programma waarin RTV terug blikt op verhalen van vroeger. Deze keer worden de verhalen voor het programma gekozen door de kijker en luisteraars. Deze kunnen uit een lijst van 100 onderwerpen kiezen. De lijst bevat onderwerpen uit de hele regio en uit verschillende perioden van de geschiedenis. Het gaat vooral om de minder bekende (vergeten) boeiende, interessante en leuke geschiedenisverhalen met thema’s als sport, criminaliteit, politiek, sport, schandalen, oorlog en muziek en zoveel mogelijk uit de regio. De kijker/luisteraar bepaalt door middel van hun stem wat er te zien is in dit programma. Iedereen in onze regio kan zijn of haar stem uitbrengen.

 

Hoe werkt de canon van de vergeten verhalen?
Vanaf 1 oktober kan er gestemd worden op de verhalen. In de laatste week van oktober vallen de 50 onderwerpen met de minste stemmen af. Dan blijven er dus nog 50 over. Tot donderdag 29 oktober kan er gestemd worden op de resterende onderwerpen. In de slotweek volgt er ook een finalemiddag, waarin RTV Rijnmond de keuze van de kijker/luisteraar presenteert als de Canon van de Vergeten Verhalen van de regio. Stemmen kan via de site vergetenverhalen.nl. Aan mensen die geen internet hebben is ook gedacht, die kunnen bellen met 010-436 44 36 en op die manier hun stem uitbrengen.

 

Aandacht voor vergeten verhalen op RTV Rijnmond
Het programma Middag aan de Maas belicht elke dag twee onderwerpen. Ook in het actualiteitenprogramma Rijnmond Nu en Rijnmond Sport worden sommige onderwerpen behandeld. Op vergetenverhalen.nl zijn de verhalen te vinden, alsmede de radiofragmenten en televisiefragmenten die horen bij de onderwerpen.


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.