Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4916
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    620104

Auteurs van dit blog

Boekpresentatie 50 jaar 3FM op ‘heilige grond’


de redactie

369 weergaven

Op de ‘heilige grond’ boven de oude Hilversum III-studio is donderdag 24 september het boek over 50 jaar 3FM gepresenteerd.

 

Bij de presentatie van het boek van Arjan Snijders (zelf oud-deejay van Radio 3) waren diverse andere (oud-) deejays van de Nationale Popzender aanwezig. Jan Steeman, Hans Schiffers, Paul Rabbering, Lex Harding. Michiel Veenstra, Henk Mouwe, Domien Verschuuren, Ferry Maat, Tom Blomberg, Frits Spits, Marc Stakenburg en zelfs Skip Voogd (die al in 1965 op de zender was te horen), waren aanwezig.

 

Gespreksleider Gerard Ekdom (zelf afgelopen zomer de op één na laatst vertrokken 3FM deejay – Rob Stenders maakte later dezelfde dag zijn laatste show – beiden gaan naar Radio 2), sprak op het podium in het voormalige ‘muziekpaviljoen’, waar vroeger de studio’s en de NOS-fonotheek waren gevestigd, met belangrijke deejays en programmamakers uit de jaren ’70, ‘80’, ‘90 en van nu.

 

Zijn mooiste momenten op ‘3’ zijn voor Frits Spits niet zozeer de grote gebeurtenissen en evenementen, zoals het voor hem onvergetelijke Vara’s Lijn 3, maar de herinnering aan platen die hij voor het eerst ontdekte: Mama van Genesis bijvoorbeeld.

 

Felix Meurders, zelf in 1986 op de zender gestopt ‘omdat hij veertig werd’, is blij dat hij de door hem verfoeide muziekredactie niet heeft meegemaakt. Roosmarijn Reijmer (Nu de presentator van 3 voor 12) maakt deel uit van die redactie en gaf aan dat coördinatie van de muziek en liefde voor de muziek op één zender prima kunnen samengaan. Meurders erkende overigens wel dat hij op het huidige 3FM de deejays met verstand van muziek er goed uit kan pikken: dat is overigens de meerderheid volgens hem.

 

Naast een verzameling deejays waren bij de boekpresentatie ook de drie ‘zendercoördinatoren’ die Radio 3 had sinds de zender in 1992 een horizontale programmering doorvoerde: Paul van der Lugt, Florent Luijcks en de huidige ‘zenderbaas’ Wilbert Mutsaers. Van de drie kan alleen Van der Lugt zich ook oud-deejay noemen, want in de jaren tachtig maakte hij enige tijd de Zalige Liefdeslijn bij de KRO. Bovendien was de oud-nieuwslezer eind jaren zeventig al presentator bij de VOO en in die hoedanigheid elke vrijdagmiddag zes seconden te horen in de Top 40 op Hilversum 3: ‘Dit zijn de popconcerten: Kees Baars’, luidde de tekst van de door hem ingesproken jingle.

 

Dat ook de huidige generatie aanwezig was, kwam even na zessen op 3FM boven tafel: ‘Ik was op een borrel’, kwam Domien Verschuuren hijgend zijn eerste plaat afkondigen. Collega-deejay Frank van der Lenden, tot zes uur op de zender, had de luisteraars al gemeld dat Domien nergens te vinden of te bereiken was en dat Frank na zessen wel zou blijven zitten. De afstand tussen het oude Hilversum III en het huidige 3FM bleek echter net snel genoeg te overbruggen.


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.