Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4916
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    619468

Auteurs van dit blog

Jeanne Kooijmans na 17 jaar terug met ochtendshow op de radio


de redactie

733 weergaven

Jeanne Kooijmans keert na 17 jaar terug naar de ochtend. Vanaf 31 augustus presenteert ze van maandag tot en met donderdag tussen 06:00 en 09:00 uur samen met Peter Maarsen NH Spitstijd op RTV NH.

 

Kooijmans presenteerde in de jaren ’90 met Peter van Bruggen het populaire radioprogramma de Breakfast Club op Radio 3. Het was toen de eerste ochtendshow die elke ochtend werd uitgezonden.

 

NH Spitstijd is een fris, lichtvoetig, amuserend, informerend en verbindend ochtendprogramma voor thuis, onderweg en op het werk. Jeanne en Peter volgen het gesprek van de dag, zenden verslaggevers naar alles wat leeft in Noord-Holland en presenteren het compleetste nieuwsoverzicht van de ochtend.

 

Spitstijd zit bovenop het nieuws – dichtbij, nationaal en internationaal. Door NH Spitstijd mist de Noord-Hollander niets meer. Naast alle updates zoeken Jeanne en Peter contact met interessante buurten in de provincie. Elke week wordt een mooie, interessante buurt in het zonnetje gezet door de vaste buurt-verslaggever Renate Kok.

 

Maandelijkse verkiezing
Elke maand organiseert NH Spitstijd ook een verkiezing. De eerste maand wordt afgetrapt met de ‘Beste keeper van Noord-Holland’. De winnaar wordt met zijn of haar team feestelijk ontvangen door voetbalclub AZ uit Alkmaar en tijdens de training mag de beste keeper van Noord-Holland proberen strafschoppen te stoppen van de selectie van John van den Brom.

 

The Godmother van de ochtendradio
Len Doens, programmaleider RTV NH: “Ik beschouw Jeanne beetje als de Godmother van de ochtendradio. Zij is de eerste jock – samen natuurlijk met haar kompaan Peter van Bruggen – die een horizontale ochtendshow heeft gepresenteerd in Nederland. Na haar kwamen o.a. Edwin Evers, Rob Stenders en Giel Beelen op dat heilige ochtendtijdstip te zitten bij 3FM.”

 

Jeanne Kooijmans, presentator NH Spitstijd: “Ik luister al jaren naar RTV NH. Het radiostation biedt alles wat ik zoek aan nieuws, service en gezelligheid. Ik vind het dan ook echt een eer om terug te keren naar de ochtend bij NH Spitstijd. Radiomaken op dat tijdstip heeft iets magisch en dat mag ik delen met de luisteraar.”

 

Peter Maarsen, presentator NH Spitstijd: “Ik kijk er naar uit om samen te gaan werken met Jeanne Kooijmans. Zij brengt niet alleen haar gezellige persoonlijkheid en stem mee, maar ook bijna 30 jaar aan radio-ervaring.”

 

Jeanne’s comeback na 17 jaar naar de ochtend blijft niet onopgemerkt in Hilversum. Collega’s als o.a. Giel Beelen (NPO 3FM), Mattie & Wietze (Q-music), Gerard Ekdom (NPO Radio 2), Felix Meurders (Hilversum III) en natuurlijk ook Peter van Bruggen hebben voor Jeanne een welkomst-filmpje gemaakt met wat gouden tips voor nu.

 

Website: www.rtvnh.nl


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.