Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    2214
  • opmerkingen
    193
  • weergaven
    34751

Auteurs van dit blog

Wijnand Speelman reikt eerste Wijnands-Orde uit aan scholiere Chantal

de redactie

141 weergaven

58efd61736e67_NPO3FM.png.7bfcebb4508ca43ab49517754dca06c2.pngScholiere Chantal Damen heeft vanochtend (woensdag 14 juni) de eerste Wijnands-Orde in ontvangst genomen. De Wijnands-Orde is bedacht door radiopresentator Wijnand Speelman en is een lintje speciaal voor al die mensen die er niet eentje van de Koning krijgen, maar die er wel een verdienen. Chantal Damen verdiende het lintje omdat ze ondanks het overlijden van haar ongeneeslijk zieke vriend, toch haar eindexamens heeft gemaakt en gehaald.


De tante van Chantal heeft haar na de oproep van Wijnand Speelman opgegeven om in aanmerking te komen voor de orde. Ze vond dat Chantal wel een positieve boost kon gebruiken. De vriend van Chantal is namelijk onlangs overleden. Hij had als grootste wens dat ze zou knokken voor haar eindexamens en het zou halen. Hij wilde namelijk niet dat Chantal stil zou komen te staan door zijn overlijden. De vriend van Chantal is tijdens haar examens overleden. Maar dat weerhield haar er niet van om er keihard voor te werken. Chantal heeft dan ook al haar examens toch gemaakt.


Vanochtend was het moment daar. De dag werd nog feestelijker dan Chantal had kunnen bedenken: Wijnand verraste haar met de Wijnands-Orde, én kon haar ook vertellen dat ze haar examens gehaald heeft! Bekijk de video hier.


Wijnand: ”Ieder jaar worden er lintjes uitgereikt door de Koning voor grote initiatieven. Dat is heel mooi, maar ik vind dat we juist de kleine gebaren moeten belonen. Daarom is de Wijnands-Orde in het leven geroepen. Juist voor de normale mensen die iets bijzonders doen.” Via de site van 3FM kunnen mensen elkaar opgeven voor een lintje.


Wijnand Speelman maakt voor KRO-NCRV een dagelijks radioprogramma tussen 14:00 en 16:00 uur op NPO 3FM, genaamd Wijnand. Zijn show wordt gemaakt met veel liefde voor muziek, bijzondere verhalen van gewone mensen en een positieve kijk op het leven. 

 

594149d522fed_DeWijnandsorde.png.bbfcd08758397c407de709eabdf115c6.png0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden


×

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid, en We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.