Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4898
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    612413

Auteurs van dit blog

3FM Serious Request 2017 brengt 5.026.144 euro op


de redactie

775 weergaven

59fb2ef770fc9_3FMSeriousRequest.png.1f1d4c073852b4c853ec0d2f9a9544b1.png3FM Serious Request 2017 heeft in totaal € 5.026.144 opgebracht om door crises verscheurde families weer te herenigen. Hiermee komt het totaalbedrag van 14 jaar actievoeren over de magische grens van €100 miljoen. Onder de noemer ‘Breng ze weer samen’ voerde NPO 3FM de afgelopen zes dagen actie in het Glazen Huis in Apeldoorn. Met dit bedrag kan het Rode Kruis de komende drie jaar vele vermiste kinderen en ouders opsporen, het contact herstellen en hen weer samenbrengen.


Dit maakte NPO 3FM zojuist bekend op een afgeladen Marktplein in Apeldoorn. Daar zagen circa 10.000 mensen hoe 3FM dj’s Domien Verschuuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn via het dak het Glazen Huis verlieten. Samen met actievoerders - dé helden van deze editie - maakten de 3FM dj’s op het podium het eindbedrag bekend. Miss Montreal, Fedde le Grand en Rico & Sticks beklommen het podium. 


Afgelopen week bracht de goede doelenactie ruim 500.000 bezoekers samen in Apeldoorn. NPO 3FM kijkt terug op een hartverwarmende editie: "We kijken terug op een hartverwarmende editie van 3FM Serious Request. Nederland kwam massaal in actie voor ouders, broertjes en zusjes die hun familieleden kwijt zijn. Vanuit een compleet vernieuwd Glazen Huis slaagden Domien, Angelique en Sander er in de harten van het publiek te raken en hen in beweging te brengen", aldus Edwin Valent, interim zendermanager 3FM. 


Mijlpaal
3FM Serious Request heeft in 14 jaar tijd €101.287.241 euro opgehaald, bestemd voor 14 verschillende stille rampen: rampen die wereldwijd miljoenen mensen treffen, maar waar geen enkele eurocent voor binnenkwam. Van het opruimen van landmijnen tot het terugdringen van kindersterfte door longontstekingen: de afgelopen jaren zijn miljoenen mensen geholpen dankzij de vele acties van het Nederlandse publiek.


Stille ramp: breng ze weer samen
Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen mensen op zoek naar hun dierbaren. Vooral in conflict- en rampgebieden als Nigeria en Congo leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers en zussen. Met de opbrengst kan het Rode Kruis vermiste kinderen en familieleden opsporen, het contact herstellen en hen in bijzondere gevallen thuis brengen.

1 Opmerking


Aanbevolen antwoorden

Leuk bedrag hoor, maar wat kostte het 'grapje' dit jaar eigenlijk?

Vorig jaar waren ze (hier) in Breda en mochten wij als brave burgers via de gemeente een miljoen bijdragen.

Link naar opmerking
Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.