Spring naar bijdragen

Gezamenlijk luistertijdaandeel NPO Radio gestegen in 2017


de redactie

244 weergaven

NPO Radio 2 heeft in november-december het hoogste luistertijdaandeel in 25 jaar behaald: 15,9%. Dat is een groei van ruim 14% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook op jaarbasis presteert de zender fors beter met een luistertijdaandeel van 11,5%; in 2016 was dit 9,8%. Daarmee is NPO Radio 2 de sterkst stijgende zender van alle radiostations het afgelopen jaar.


De NPO radiozenders zagen afgelopen jaar hun gezamenlijke luistertijdaandeel stijgen van 28,9% in 2016 naar 29,2% in 2017. NPO Radio 1, 4 en 5 behaalden eveneens de hoogste luistertijdaandelen in jaren.


Jurre Bosman, directeur NPO Radio: “De luistercijfers zijn het rapport van de luisteraars voor de programmamakers. Dit resultaat over 2017 maakt ons heel erg trots. Mooi dat de door ons uitgezette koers wordt gewaardeerd door een groot publiek. Dat NPO Radio 2, mede door de populaire Top 2000, een recordmarktaandeel heeft weten te behalen is natuurlijk fantastisch. Maar we blijven scherp en ambitieus. We bouwen in 2018 vol vertrouwen verder aan de vernieuwing en verjonging van NPO 3FM, dat het afgelopen jaar van alle radiozenders de grootste social media-community had met 950.000 volgers.”

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.