Jump to content

60 jaar Nederpop - een muzikaal overzicht op Omroep Brabant


de redactie

280 views

Dit jaar is het precies 60 jaar geleden dat The Tielman Brothers uit Breda hun eerste single Rock Little Baby Of Mine / You're Still The One uitbrachten. Volgens veel puristen was dat moment in 1958 het startsein van de Nederpop, die dus dit jaar zijn 60-jarige jubileum viert. Omroep Brabant besteedt hier ruim aandacht aan in het radioprogramma 60 jaar Nederpop, iedere zondagmiddag van 14:00 tot 17:00 uur te beluisteren.


Een jaar lang zijn op zondagmiddag alle hoogte- en soms ook dieptepunten uit de Nederlandse popgeschiedenis te horen. Een muzikale staalkaart van zes decennia Nederpop. Alfabetisch op titel, wat een zeer verrassende volgorde oplevert. Na JunkieXL, de Dizzy Man’s Band, daarna Caro Emerald en dan weer Paul van Vliet - het overzicht gaat dwars door alle genres. Veel pop en rock, dance en urban, maar ook dialectmuziek, levenslied en palingsound. Als het maar Made in Holland is - heel vaak ook in Brabant. Want in hoeveel producties heeft Peter Koelewijn niet de gehad?


60 jaar Nederpop is vanaf zondag 28 januari elke zondagmiddag te horen op Omroep Brabant van 14:00 tot 17:00 uur, direct aansluitend op het radioprogramma Sportlunch. Het programma is tot stand gekomen dankzij steun van Buma Cultuur. Samensteller en presentator is een oude bekende voor luisteraars van Omroep Brabant: Ewald van Liempt.

1 Comment


Recommended Comments

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...