Spring naar bijdragen

Marc Adriani interim Algemeen Directeur BNNVARA


de redactie

312 weergaven

Marc Adriani wordt per 1 februari 2018 interim Algemeen Directeur van omroep BNNVARA. Hij is door de Raad van Toezicht van BNNVARA aangesteld als tijdelijk vervanger van Gerard Timmer, die Algemeen Directeur van de NOS wordt.


Wanda van Kerkvoorden, voorzitter van de Raad van Toezicht van BNNVARA: "Gerard Timmer heeft met de eenwording van de merken BNN en VARA een duidelijke koers voor de komende jaren bepaald. We gunnen de NOS deze bevlogen bestuurder en Gerard uiteraard deze mooie nieuwe uitdaging, maar we zullen hem enorm gaan missen."


Gerard Timmer over zijn aanstaande vertrek: "BNNVARA is een geweldig mediabedrijf waar bevlogen makers en medewerkers zich elke dag tot het uiterste drijven om het publiek te inspireren, te verbazen, te laten lachen, en te informeren. Vanuit Hilversum, Amsterdam en het einde van de wereld. Zo’n bruisende omroep verlaat je niet zomaar. Om die keuze te maken, moet er iets heel bijzonders op je pad komen. Met de uitdaging die mij bij de NOS wacht, is dat het geval. Ik laat een geweldige club mensen en een prachtige, betekenisvolle publieke omroep achter."


De strategische lijn van het nieuwe BNNVARA is in de afgelopen jaren door Gerard Timmer samen met Marc Adriani als Zakelijk Directeur en Robert Kievit als Media Directeur uitgezet. In zijn rol als interim Algemeen Directeur zal Marc Adriani die koers samen met Robert Kievit in volle vaart voortzetten. Wanda van Kerkvoorden: "Marc kent de organisatie door en door. Hij is een enthousiaste en ervaren bestuurder met oog voor de maker én het publiek. Ik heb er alle vertrouwen in dat BNNVARA in goede handen is bij Marc, zodat de Raad van Toezicht zich de komende periode zorgvuldig kan buigen over de structurele invulling."


Over Marc Adriani
Na zijn studie Journalistiek startte Marc Adriani als journalist bij Veronica Nieuws Radio. In 2001 begon Marc als programmaleider Radio bij Omroep BNN en werd daar later adjunct-directeur. In 2011 werd hij algemeen directeur van platenmaatschappij EMI The Netherlands, om in 2012 als algemeen directeur weer terug te keren op het vertrouwde BNN-nest. Tot en met 2017 presenteerde hij elke vrijdagavond Het Platenpaleis op NPO Radio 2. Sinds 2014 vormt hij samen met scheidend Algemeen Directeur Gerard Timmer en Media Directeur Robert Kievit als Zakelijk Directeur het collegiale bestuur van omroep BNNVARA. 

 

c1920_marc-adriani-cr-rvda62.jpg.af97506097d7418bae4a23a18d7e2ab0.jpg

Marc Adriani (foto BNNVARA)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.