Spring naar bijdragen

Auteurs van dit blog

Zendermanager Marwil Straat neemt afscheid van NPO Radio 4

de redactie

99 weergaven

Per 1 juni aanstaande neemt Marwil Straat, zendermanager van NPO Radio 4, afscheid van de NPO. Na meer dan negen jaar bij de publieke klassieke zender kiest Straat voor een toekomst buiten de NPO.


Jurre Bosman, directeur NPO Radio: “Marwil heeft met ongekend veel toewijding en energie gewerkt aan de ontwikkeling van ons klassieke radiomerk, met als resultaat dat NPO Radio 4 er op dit moment beter voor staat dan ooit. Ze heeft de liefde voor klassieke muziek als rode draad gebruikt voor succesvolle programmatische vernieuwing en innovatie, zoals bijvoorbeeld de ontwikkeling van de Hart & Ziel Lijst en het bijbehorende festival. Daarbij was het een belangrijk uitgangspunt om klassieke muziek toegankelijker te maken voor een breed publiek. Dat het publiek deze koers waardeert blijkt uit de gestegen luistercijfers van NPO Radio 4. Daarmee heeft Marwil aangetoond dat klassieke muziek springlevend is en dat NPO Radio 4 hierin een centrale rol speelt. Ik ben Marwil zeer erkentelijk voor al haar inspanningen en ik wens haar veel succes bij haar volgende stappen.”


Marwil Straat: “Op 1 juni aanstaande heb ik negen jaar en vier maanden met een prachtteam gewerkt aan de publieke klassieke zender. NPO Radio 4 is klaar voor de toekomst, breekt luisterrecords en is online een relevante plek geworden voor liefhebbers van klassieke muziek. Ik ben trots en laat de zender met een goed gevoel achter bij de collega's die zich elke dag inzetten voor Radio 4 en de programma’s. Ik kijk uit naar een lange sabbatical, die ik al heel lang voor mezelf bedacht had. Ik wil daarna als zelfstandige verder gaan in het bedrijf dat ik voor mijn carrière bij Radio 4 had.”


Vanaf 1 juni zal Niels Wensing als interim zendermanager tijdelijk de leiding nemen over NPO Radio 4. Wensing was hiervoor werkzaam bij AVROTROS als hoofd radio.0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden


×

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid, en We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.