Jump to content

Boekrecensie: Not und Katastrophenfunk auf Kurzwelle


de redactie

966 views

Nood- en rampenorganisaties overal ter wereld hebben in de laatste jaren de korte golf herontdekt. In het boek ‘Not und Katastrophenfunk auf Kurzwelle’ worden de nood – en rampenradiosystemen van zee- en kustradio, van toeristische bedrijven in ‘exotische’ regio’s, van diensten van civiele bescherming en van internationale hulporganisaties gepresenteerd.


We vinden er een omvangrijke lijst terug met frequenties met opgave van roepsignalen, namen van stations en overdrachtsmodi. Gedetailleerde informatie wordt verstrekt over organisaties en hun gebruikte afkortingen.


Doelgroepen voor het boek zijn deskundigen die een overzicht willen hebben over de situatie en de mogelijkheden van de nood- en rampenradio via de korte golf wereldwijd.


Maar het boek: ‘Not und Katastrophenfunk auf Kurzwelle’ is ook uitermate nuttig voor journalisten ter plaatse, die snelle informatiebronnen nodig hebben, en voor de korte golf luisteraars en zendamateurs. Het boek is een zeer uitgebreide versie van de eerder in 2006 verschenen editie van dit boek.


Noodradiosystemen op de ‘Grote Vaart’, nood-radiosystemen voor toeristen en reizigers in afgelegen gebieden, noodradiosystemen voor bescherming van de bevolking in Zweden, Spanje, Italië en Nieuw Zeeland. Verder zijn er de korte golf netten voor de bescherming bevolking in de VS en Bangladesh, plus korte golf radionetten voor bescherming van de bevolking, nood- en rampenradio van internationale hulporganisaties, korte golf frequentielijsten, ITU landenextensies (afkortingslijst).


Speciale hoofdstukken zijn er bijvoorbeeld over de betekenis van de korte golf radio; van de Titanic tot en met Fukushima. Ook wordt ingegaan op GMDSS, wat staat voor Global Maritime Distress and Safety System; de moderne piraterij op de vrije zeeën en veel meer.


Not und Katastrophenfunk auf Kurzwelle is te bestellen via de vth bestelservice: http://www.vth.de


595a8a0a00706_NotundKatastrophenfunkaufKurzwelle.jpg.89d82d95cbcf76d73cc93b4d4bf302d2.jpgNot und Katastrophenfunk auf Kurzwelle
Auteur: Reinhardt Klein-Arendt
320 pagina's formaat 14,8 x 21cm
ISBN 978-3-88180-887-3
Prijs: 28,90 euro (exclusief verzendkosten)

 

 

 

 


Hans Knot

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...