Jump to content

Boekrecensie: Pirate Radio, An Illustrated History


de redactie

1435 views

In een tijdperk dat de radiogolven als het ware nog gecontroleerd werden door de overheden, kwam er ‘pirate radio’. Het werd de illegale, prinselijke haven voor alle muziekliefhebbers in West Europa. Vanaf de eerste uitzendingen in 1964, bereden de cowboys van de radiowereld door de ether om het verlangen naar pop- en rockmuziek bij hun aanhang te voeden. En daardoor veranderende men de radio scene totaal. Mede door meer dan 100 prachtige, zwart-wit foto’s brengt ‘Pirate Radio. An illustrated History’ je door de gouden Jaren van de zeezenders.


Met ondermeer prachtige foto’s van de bemanning, medewerkers waaronder Tony Blackburn, en de oprichter van Radio Caroline, Ronan O’Rahilly. Maar ook van de gebruikte schepen, zenders en apparatuur. De inhoud van dit boek neemt de lezer mee op reis van de begin jaren van Radio Caroline via de politieke vervolging, wetsmaatregelen naar de vele jaren daarna. Het boek is geschreven door Keith Skues met prachtig fotowerk van David Kindred en geeft een prachtige blik in de keuken van de hoogtijdagen van de zeezenders. Het voorwoord is geschreven door Johnny Beerling, voormalig programmadirecteur van BBC Radio One, terwijl Peter Moore zijn licht liet schijnen op het huidige Radio Caroline.


Over de auteur
Keith Skues is een zeer bekende Britse radiopersoonlijkheid die meer dan vijftig jaar actief is op de radio. Hij werkte ondermeer voor Radio Caroline, Radio Luxembourg, Radio London en hij was tevens één van de eerste presentatoren toen BBC Radio One de ether in 1967 inging. Heden ten dage kan hij nog steeds worden beluisterd via BBC Three Counties Radio. David Kindred heeft meer dan vijftig jaren als professionele fotograaf gewerkt. Hij was ondermeer de huisfotograaf van de East Anglian Daily Times en de Evening Star en in de periode dat hij daar werkte werd hij vaak op expeditie naar zee gestuurd met als gevolg de prachtige foto’s in dit boek.


Bijdrage Hans Knot
Zoals je op de omslag kunt zien zijn er een paar bijdragen van andere mensen in dit boek terug te vinden, ondermeer van Hans Knot. Hem werd gevraagd een hoofdstuk te schrijven over de erfenis van de zeezenders, waarbij hij uitgebreid ingaat op de vele vormen van de radiohobby beleven tijdens de jaren dat de zeezenders in de ether waren, maar ook gedurende de bijna kwart eeuw dat deze stations er niet meer zijn.


Vanaf eind september 2014 is het boek leverbaar en kan al besteld worden bij bol.com en amazon.com.

 

595a8f046cd9e_PirateRadio.AnIllustratedHistory.jpg.63688d635c76a2b77f3482db5c3208c4.jpgPirate Radio. An Illustrated History
Auteur: Keith Skues
144 pagina’s > 100 afbeeldingen
ISBN10 1445637634
ISBN13 9781445637631

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.