Spring naar bijdragen

Nominees Dutch Podcast Awards bekend


de redactie

1432 weergaven

De genomineerden van de Dutch Podcast Awards zijn bekendgemaakt. Daarmee is de stemperiode geopend. Het publiek en de vakjury zijn nu aan zet. In elf categorieën kan een stem worden uitgebracht op de shortlist. De winnaars worden op 3 september tijdens de eerste Dutch Podcast Awardsshow bekendgemaakt, live op BNR. Stemmen kan via www.podcastawards.nl


Elf categorieën, ook de trend van 2018: pretparken
Op 25 mei is de longlist geopend. Meer dan duizend mensen hebben hun favoriete podcasts ingezonden. Op basis van de longlist is per categorie is een shortlist samengesteld. De elf categorieën zijn:

 

  • Nieuws & Politiek
  • Journalistiek & Media
  • Tech & Innovatie
  • Kunst & Cultuur
  • Muziek
  • Verhalend (Storytelling)
  • Lifestyle (inclusief Sport)
  • Zakelijk
  • Beste Host
  • Beste Branded
  • Trend 2018: Pretparken


De organisatie werd verrast door het grote aantal inzendingen van diverse podcasts over pretparken. Daarom is besloten een extra categorie toe te voegen: Trend 2018: Pretparken. Dat wordt een jaarlijks terugkerend thema: per jaar wordt bekeken welke trend of hype op dat moment leeft.


Vincent Bijlo toegevoegd aan vakjury
Ook cabaratier en columnist Vincent Bijlo is toegevoegd aan de vakjury. Daarmee is de vakjury compleet. Hoofdredacteur Sjors Fröhlich: "Ik ben trots op onze jury voor de Dutch Podcast Awards. Alleen maar toppers uit podcast, radio, tech, media en commercie." De deelname vanuit het brede werkveld onderstreept het belang van podcast. Juryvoorzitter Wilbert Mutsaers: "We zien podcast ook bij Spotify in populariteit toenemen. Daarom is het goed dat er nu speciale prijzen hiervoor in het leven zijn geroepen." Ook onder makers is er steeds meer aandacht voor podcast. Jurylid Michiel Veenstra: “Het is een prachtig deelnemersveld. Ik ben blij te zien hoe mooi het Nederlandstalige podcastlandschap nu al is. En dat kan alleen maar groeien!”


Eerste Dutch Podcast Awards
Op 25 mei lanceerde BNR als initiatiefnemer van de Dutch Podcast Awards met de openstelling van de longlistpagina het gehele proces. Alle makers en luisteraars van podcast konden hun favoriete drie podcasts insturen via de website. Inmiddels zijn er meer dan duizend aanmelders binnengekomen, wat aangeeft dat de populariteit van het medium nog altijd groeit. Met het bekendmaken van de nominees en het openen van stempagina is de stemperiode gestart. Op 3 september worden de winnaars bekendgemaakt. Stemmen kan via www.podcastawards.nl

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.