Spring naar bijdragen

Auteurs van dit blog

Vanaf maandag 23 juli zendt Radio Veronica de Album Top 750 opnieuw uit.

de redactie

291 weergaven

In april van dit jaar stemden de luisteraars massaal op hun favoriete albums. ‘Ten’ van Pearl Jam behaalde de nummer 1 positie. Ook albums van U2, Queen, Coldplay en de Nederlandse band Kensington zijn terug te vinden in de albumlijst.
 

De top 5 van de Album Top 750

 1. Pearl Jam – Ten
 2. U2 – The Joshua Tree
 3. Coldplay – A Rush Of Blood To The Head
 4. Queen – A Night At The Opera
 5. Kensington -  Rivals
   

De meest genoteerde Nederlandse artiest in de Album Top 750 is Anouk. Er staan maar liefst 12 albums van de zangeres in de lijst. Bløf is met tien noteringen de succesvolste Nederlandse band én Nederlandstalige act. Kensington mag zich de hoogst genoteerde Nederlandse act noemen, want het album ‘Rivals’ behaalde de vijfde positie in de Radio Veronica Album Top 750.
 

‘Songs Of Experience’ van U2 (positie 718) verscheen op 1 december 2017 en is het nieuwste album in de lijst. Andere recent uitgebrachte albums in de Album Top 750 zijn ‘Evolve’ van Imagine Dragons op positie 100, ‘Flicker’ van Nial Horan op positie 339, ‘Beautiful Trauma’ van P!nk op positie 342, ‘The Search Of Everything’ van John Mayer op positie 487 en ‘Broken Machine’ van Nothing But Thieves op positie 583.
 

De Radio Veronica Album Top 750 is van maandag 23 juli tot en met vrijdag 3 augustus elke werkdag tussen 09:00 en 22:00 uur te horen. In de avond- en nachturen tussen 22:00 en 02:00 uur worden de nummers van die dag herhaald. De ontknoping is vrijdag 3 augustus om 16:00 uur.4 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

21 uur geleden zei Rene Verstraten:

Joepie, nog meer van hetzelfde. Dat station heeft voor mij echt volledig afgedaan.

En voor steeds meer luisteraars, getuige de luistercijfers.

Die naam doet toch denken aan een succesvol radio verleden? We zien nu dat de oldies stations, gericht op een ouder publiek, het allemaal goed doen en stijgen, hoeveel bord voor je plat commerciele kop moet je dan niet hebben om met die gegevens niet wat te doen.

Bang voor kannibalisme met R 10? Gaat toch om totaal aandeel van de groep.

Bang voor de adverteerder die geen oud wil? De adverteerder kan ook niets met jonger op de radio want die groep luistert steeds minder. Tja, je zal iets met die adverteerder moeten - radio is de beste en voordeligste manier om ze te bereiken, gewoon met spotreclame. Moet je wel de juiste verkopers hebben.

 

Of zouden ze nog steeds geloven in die research methoden naar luistergedrag, zodat iedereen op hetzelfde uitkomt? Korte playlist en alleen hele grote hits etc.

 • Vind ik leuk 1

Deel deze opmerking


Link naar opmerking

Alsof ik het aanvoelde, maar daar hoef je geen raketgeleerde voor te zijn.

Weer flink gezakt in de luistercijfers, ingehaald door 100%NL

Deel deze opmerking


Link naar opmerking

Die Giel die met veel bombarie vertrok naar Veronica. Nou dat heeft geholpen !

 

Deel deze opmerking


Link naar opmerking

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden


 • Blog reacties

  • "is dit voor 3FM mogelijk wel reden tot zorg."   Reden tot zorg zijn de echte luistercijfers, daar heb je geen lullig steekproefje van Twan Huys voor nodig.   Misschien had hij gelijk kunnen vragen, wie er van de studenten naar RTL Late Night kijkt? ;-)
  • Mooi verhaal Hans over een stukje geschiedenis waar we weinig van weten. Vraag blijft waarom de eigenaren, toen de anti zeezender wetten in de BRD serieus werden, niet snel het schip naar buiten, bvb NL hadden gebracht.
  • @Audioot In de volgende versie (binnen 2-3 weken) kun je de toegevoegde stream bewerken 😊   (via Google Translate)
  • Ik dacht eerst dat Hans Knot de man was die de 'man of action introduceerde. De 'kop' is misleidend. Verder een onderhoudend artikel.     In 1967 kwam er een LP uit op het Vogue label, waarop hij de nummers aaneen praatte. Volgens Quirini zelf was ook dit weer de eerste keer dat dit in de geschiedenis van de platenindustrie gebeurde.   Dat zou best wel eens kunnen. Zou interessant zijn als deze Lp boven water komt.   Op te houden persconferenties behoren de uitgenodigde deejays netjes gekleed te zijn, inclusief het dragen van een strik.   Te laat binnenkomen in de studio voor het presenteren van een programma en het niet opruimen van de studio na het programma kan leiden tot ontslag   Mooie voorbeelden van  Duitse gedragsregels. Zou in Nederland niet werken. Soortgelijke regels werden ook opgesteld door Nico Volker van Radio Monique, maar aan boord van een schip  is het nu eenmaal een 'andere' wereld.     Salut Leendert    


×

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid, en We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.