Spring naar bijdragen

Auteurs van dit blog

Vanaf maandag 23 juli zendt Radio Veronica de Album Top 750 opnieuw uit.

de redactie

179 weergaven

In april van dit jaar stemden de luisteraars massaal op hun favoriete albums. ‘Ten’ van Pearl Jam behaalde de nummer 1 positie. Ook albums van U2, Queen, Coldplay en de Nederlandse band Kensington zijn terug te vinden in de albumlijst.
 

De top 5 van de Album Top 750

 1. Pearl Jam – Ten
 2. U2 – The Joshua Tree
 3. Coldplay – A Rush Of Blood To The Head
 4. Queen – A Night At The Opera
 5. Kensington -  Rivals
   

De meest genoteerde Nederlandse artiest in de Album Top 750 is Anouk. Er staan maar liefst 12 albums van de zangeres in de lijst. Bløf is met tien noteringen de succesvolste Nederlandse band én Nederlandstalige act. Kensington mag zich de hoogst genoteerde Nederlandse act noemen, want het album ‘Rivals’ behaalde de vijfde positie in de Radio Veronica Album Top 750.
 

‘Songs Of Experience’ van U2 (positie 718) verscheen op 1 december 2017 en is het nieuwste album in de lijst. Andere recent uitgebrachte albums in de Album Top 750 zijn ‘Evolve’ van Imagine Dragons op positie 100, ‘Flicker’ van Nial Horan op positie 339, ‘Beautiful Trauma’ van P!nk op positie 342, ‘The Search Of Everything’ van John Mayer op positie 487 en ‘Broken Machine’ van Nothing But Thieves op positie 583.
 

De Radio Veronica Album Top 750 is van maandag 23 juli tot en met vrijdag 3 augustus elke werkdag tussen 09:00 en 22:00 uur te horen. In de avond- en nachturen tussen 22:00 en 02:00 uur worden de nummers van die dag herhaald. De ontknoping is vrijdag 3 augustus om 16:00 uur.4 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

21 uur geleden zei Rene Verstraten:

Joepie, nog meer van hetzelfde. Dat station heeft voor mij echt volledig afgedaan.

En voor steeds meer luisteraars, getuige de luistercijfers.

Die naam doet toch denken aan een succesvol radio verleden? We zien nu dat de oldies stations, gericht op een ouder publiek, het allemaal goed doen en stijgen, hoeveel bord voor je plat commerciele kop moet je dan niet hebben om met die gegevens niet wat te doen.

Bang voor kannibalisme met R 10? Gaat toch om totaal aandeel van de groep.

Bang voor de adverteerder die geen oud wil? De adverteerder kan ook niets met jonger op de radio want die groep luistert steeds minder. Tja, je zal iets met die adverteerder moeten - radio is de beste en voordeligste manier om ze te bereiken, gewoon met spotreclame. Moet je wel de juiste verkopers hebben.

 

Of zouden ze nog steeds geloven in die research methoden naar luistergedrag, zodat iedereen op hetzelfde uitkomt? Korte playlist en alleen hele grote hits etc.

 • Vind ik leuk 1

Deel deze opmerking


Link naar opmerking

Alsof ik het aanvoelde, maar daar hoef je geen raketgeleerde voor te zijn.

Weer flink gezakt in de luistercijfers, ingehaald door 100%NL

Deel deze opmerking


Link naar opmerking

Die Giel die met veel bombarie vertrok naar Veronica. Nou dat heeft geholpen !

 

Deel deze opmerking


Link naar opmerking

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden


 • Blog reacties

  • Grappig fenomeen, zo'n zomerhit. Neem nou het genoemde Boys of Summer van Don Henley. Was een hit in februari/maart 1985. Schitterend nummer, maar dus helemaal geen zomerhit.
  • De "beeb" heeft het vaak nog wel maar dan zitten de pips "verscholen" in een jingle. Ook op TV-Worldservice doen ze dat zo.
  • Dat de BBC het niet meet doet is dus niet juist. Want BBC Radio Four die doet het nog steeds. Ik meen wel dat ze het maar op zekere uren doen ? Dat ben ik niet zeker. Ik vind het dat de 5 piepje (vroeger 6) gewoon moeten blijven das gewoon eigen aan radio. In de VS hebben ze wel nooit gedaan ? Want daar heb je soms nieuws om 10 min voor het uur das op zich ook al net zo erg. Wie gaat er nu zeuren dat als ze de piepje of het nieuwe seintje horen , wat maakt dat nu uit de vertraging via internet is net zo lang ook zonder de die dingen. De radio doet een stap achteruit ivm vooruit. Mijn mening is " ben er niet mee eens " maar ja ik ben geen ingezetenen van het land. Dus .... ? mijn zorg niet echt maar tis wel zonde.   Ik heb alleen nog een stok ouder pager bij me opzak als ik het openbaar vervoer neem uit verplichting , want ik draag al 18 j geen horloge meer daarvoor was ik wel zwaar aan verslaafd. Thuis kijk ik wel nog klok en zelfs UTC en lokale klok en op de lap top de 3 , UTC , UK en lokale klok. Maar boodschappen doen enz géén klok , alleen als ik de bus , tram of trein moet gebruiken en anders niet. "  Lang leve de tijd " haha de vertraging via het web blijft haha.
  • Ik luister(de) veel naar Radio 10. Maar sinds kort zit daar Jeroen Nieuwenhuize, goeie stem dat wel, maar wat kletst die man veel zeg. Ik word er een beetje "moe" van. Hij legt vaak elke plaat uit. En het gevolg is dat ik dan naar 100%NL omschakel.
 • Doneer

  Ondersteun Radiotrefpunt en Radio Erfgoed.

  Wij waarderen elke donatie!

  Donate Sidebar by DevFuse
×

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid, en We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.