Spring naar bijdragen

Peter Van de Veire en Julie Van den Steen maken de hele dag radio vanuit de zijspan van een motor


de redactie

705 weergaven

In De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow gingen MNM-dj's Peter Van de Veire en Julie Van den Steen - letterlijk - heel ver. Gisteren doorkruisen ze namelijk heel Vlaanderen en maakten ze de hele dag radio vanuit de zijspan van een motor. Onderweg hielpen ze luisteraars om het maximale uit hun vrijdag te halen: ze maakten kinderen klaar voor school, bakte brood, vierde het begin of einde van de werkdag, entertainde truckchauffeurs, bezochten een school, plukte aardbeien en verzorgde paarden.


Julie startte gisterochtend in Menen (West-Vlaanderen), Peter in Maasmechelen (Limburg). Ze reden elk gedurende twaalf uur richting het centrum van het land. Peter trokt naar Heusden-Zolder, Beringen, Oud-Turnhout, Herentals, Hoboken, Wilrijk, Temse en Meise. Julie maakte tussenstops in Kortrijk, Izegem, Waregem, Brugge, Nevele en Oudegem. Eindigen deden ze omstreeks 17:15 uur in Buggenhout, het officiële geografische middelpunt van Vlaanderen, waar ze elkaar terug zagen en de plaatselijke fanfare hen ontving.


Het avontuur van de dj's was de hele dag te volgen op MNM, in Sing Your Song met Brahim, ’t Is Vrijdag met Bart De Raes en tijdens de Click-Like40 met Dorianne Aussems, online via mnm.be, de MNM-app en via de Instagram-stories van @mnmbe.


Tussenstops

  • 06.00 uur: Peter wekte een gezin in Maasmechelen. Hij hielpt de drie kinderen met het ontbijt en maakte hen klaar voor school. Julie stopte bij een krantenwinkel in Menen om er de kranten uit te pluizen en eigenaar Stijn te helpen.
  • 07.00 uur: Peter maakte een tussenstop bij bakker Hans in Heusden-Zolder. Julie stapte in Kortrijk op de bus bij buschauffeur Natalie. Ze pikten samen kinderen op om hen naar school te brengen.
  • 08.00 uur: Peter bracht in Beringen aan bezoek aan de Tattoo Shop van Sylvia. Julie hielpt in Izegem barista Bart om met zijn mobiele koffiebar koffie uit te delen aan 300 werknemers van een IT-bedrijf.
  • 10.00 uur: Peter hielpt in Oud-Turnhout een handje bij de laatste voorbereidingen van een Fata Morgana op school. Julie stak haar handen uit de mouwen op een bouwwerf in Waregem.
  • 12.00 uur: Peter proefde cocktails en testw springkastelen in Herentals voor een mini-festival. Julie hielpt luisteraar Alicia kaasplanken maken in een kaaswinkel in Brugge.
  • 13.30 uur: Peter las een verhaaltje voor in kinderopvang De Eerste Stapjes in Wilrijk.
  • 14.00 uur: Julie hielpt Friedel en haar man aardbeien plukken in hun tuinbouwbedrijf in Nevele.
  • 14.30 uur: Peter proefde in primeur Braillechocolade in de Belgian Chocolate School in Hoboken.
  • 16.00 uur: Julie verzorde paarden op een manege in Oudegem. Peter hielpt in Temse kinesist Joey om de hond van zijn ouders uit te laten.
  • 16.30 uur: Peter genoot van een frietje in de beste frituur van Meise en omstreken volgens luisteraar Silke. 
  • 17.15 uur: Slotmoment van de dag: Peter en Julie zagen elkaar voor het eerst na een lange dag terug in Buggenhout. De Koninklijke Harmonie van Opdorp sloot het geheel feestelijk af.

 

Foto: Julie Van den Steen (MNM)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.