Spring naar bijdragen

Radio Rijnmond opnieuw best beluisterde nieuwsradio in de regio Zuid Holland Zuid


de redactie

865 weergaven

Radio Rijnmond is opnieuw het nummer 1 radiostation voor nieuws en actualiteiten in de regio Zuid-Holland Zuid. In de laatste meetperiode september-oktober 2018 luisterde maar liefst 8,5% van de inwoners van Rijnmond naar de regionale zender.


Waar NPO Radio 1 en 5 een daling laten zien, blijft Radio Rijnmond stabiel. Groot Nieuws Radio en BNR Nieuwsradio zijn de minst populaire nieuwzenders in de regio Zuid-Holland Zuid.

 

RR1.png.369e03c7722510e64ae7cdac3c234c57.png


Muziekzenders populairst
In het Rijnmond gebied luisteren de inwoners het meest naar muziekzenders (Radio 538 en NPO Radio 2), maar als muziekstation ligt Radio Rijnmond dichtbij de populaire landelijke muziekzenders Qmusic, Radio 10 en Sky Radio.

 

RR2.png.89b0aed02c91bf9c3383c98a1f1ffa9a.png


Bovenop het nieuws
Ib Haarsma, hoofdredacteur RTV Rijnmond over de resultaten: "Deze cijfers laten zien dat Radio Rijnmond hét station is waar Rijnmonders hun nieuws vandaan halen. Wij zitten als regionale zender bovenop het nieuws. Onze verslaggevers wonen en werken in de regio en zijn er vaak als eerste bij. Wij zijn ontzettend trots dat we met dit geweldige team wekelijks ruim 250.000 luisteraars bereiken met relevant regionieuws en verhalen van inwoners. Ook bij calamiteiten zijn wij er als eerste bij. Toen er afgelopen zomer plotseling noodweer uitbrak op een prachtige zomeravond waar in Rotterdam 1 dode viel, waren onze verslaggevers als eerste ter plaatse en brachten we zowel op radio als via een extra ingelaste TV-uitzending de inwoners op de hoogte."

 

Bron: RTV Rijnmond - NLO/GfK

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.