Spring naar bijdragen

Zoutelande hoogste nieuwe binnenkomer in Evergreen Top 1000 van NPO Radio 5


de redactie

786 weergaven

Zoutelande van BLØF feat. Geike Arnaert is dit jaar de hoogste nieuwe binnenkomer in de Evergreen Top 1000 van NPO Radio 5. Het nummer staat op de 130e plaats. Dat is zojuist bekendgemaakt in de uitzending van Bert Haandrikman op NPO Radio 5. De lijst telt dit jaar 77 nummers die nog nooit eerder waren genoteerd en 83 ‘herintreders’.


De Evergreen Top 2000 van 2018 is van maandag 26 tot en met vrijdag 30 november te horen op NPO Radio 5, dagelijks tussen 06.00 en 20.00 uur. De hele lijst is te vinden op www.nporadio5.nl.


Stijgers
Het meeste aantal plaatsen stijgt Hallelujah van Leonard Cohen: van positie 672 in 2017 naar 24 dit jaar, oftewel 648 plekken. Ook Somebody To Love van George Michael & Queen maakte een flinke sprong: het nummer klimt 593 plaatsen en staat nu op 271. Hier Encore van Charles Aznavour stijgt 537 plekken en bekleedt nu positie 399.


Hofleveranciers
The Beatles zijn het vaakst vertegenwoordigd: de band staat met 31 nummers in de Evergreen Top 1000. Van eigen bodem telt The Cats met 19 nummers de meeste noteringen.


Aftellen naar Het Dorp
Het dj-team van de elfde editie van de Evergreen Top 1000 bestaat uit Jan Rietman, Jeroen van Inkel, Bert Haandrikman, Henkjan Smits, Manuëla Kemp, Hans Schiffers, Tom Herlaar en Bert Kranenbarg. In vijf dagen tellen zij af naar de nummer 1: Het Dorp van Wim Sonneveld. Het is de achtste keer dat de luisteraars de klassieker van Sonneveld hebben verkozen tot beste evergreen.


Televisie
Vanaf maandag 26 november presenteren Manuëla Kemp en Henkjan Smits een week lang op NPO 1 om 16.00 uur het tv-programma NPO Radio 5 Evergreen Top 1000 (Omroep MAX). Daarin vertellen zij de verhalen achter de nummers die we bijna allemaal kunnen meezingen en zijn de mooiste videoclips te zien. 


Meer informatie over de Evergreen Top 1000 is te vinden op de website van NPO Radio 5. 


NPO Radio 5 

NPO Radio 5 brengt classics en evergreens in combinatie met nieuws, informatie en service. De publieke zender is voor alle luisteraars die de goede muziek van de afgelopen decennia én een prettige sfeer waarderen. NPO Radio 5 is overal in Nederland te beluisteren via de kabel (bel gratis 0800-0900500 voor kabelfrequenties), online via de livestream op de website www.nporadio5.nl, met de app van NPO Radio 5 en Digital Radio+. 

  • Verward 1

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.