Spring naar bijdragen

Ferry Maats Soulshow eenmalig terug op de radio


de redactie

1173 weergaven

De legendarische Soulshow van Ferry Maat is morgenavond nog één keer te horen op NPO Radio 2, tussen 19:00 en 20:00 uur, met zoals vanouds Ferry Maat als presentator. Deze maand bestaat de Soulshow 45 jaar. Voor NPO Radio 2-DJ Wouter van der Goes de reden om Ferry Maat te bellen in zijn programma Wout2day. “De Soulshow is een legendarisch radioprogramma. In de jaren 80 zat ik iedere donderdagavond aan de radio gekluisterd. De muziek uit de Soulshow heeft mijn persoonlijke smaak voor een groot deel gemaakt tot wat het nu is”.


Wouter sprak Ferry in zijn uitzending vanavond om hem te feliciteren met de 45e verjaardag van de Soulshow. Tijdens het gesprek ontstond het idee om nog eenmaal de donderdagavond als vanouds te laten klinken, een uur lang tussen 19 en 20 uur in Wout2day. Compleet met de jingles van toen. En natuurlijk een mix in de Bond van Doorstarters.


Ferry Maat: “Tegenwoordig woon ik op Bonaire. En nu ben ik even terug in Nederland en kan ik meteen weer aan het werk, haha. Ik vind het een te gek idee. En natuurlijk ga ik graven in mijn archieven en wil ik wat actuele tracks erdoor heen doen. Want de Soulshow is met mijn online radiostation Soulshow Radio op soulshow.nl nog springlevend.”


Wouter: “Op NPO Radio 2 maken we ieder weekend de Soulnight. Daarin zijn we schatplichtig aan de muziek die Ferry introduceerde in Nederland in de jaren zeventig en tachtig. Maar, zoals we bij NPO Radio 2 zeggen, er is maar 1 Soulshow! Het is fantastisch dat Ferry een ‘ubileumuur wil maken. Het wordt voor mijn luisteraars voor mijzelf ongetwijfeld een kippenvelmoment om zijn stem en zijn muziek weer op donderdagavond te horen.”


De Soulshow begon in 1973 op Radio Noordzee. Ferry Maat was daarmee de eerste Nederlandse DJ die vooral Amerikaanse soul naar Nederland haalde. Tot dat moment was deze muziekstroming zo goed als niet te horen op de radio. In de jaren ‘70 en ‘80 was het programma iedere donderdagavond te beluisteren op Radio 3 met daarin onder andere het mix-item De BVD - De Bond van Doorstarters. Ferry ontving in 2006 een Gouden Harp voor zijn programma.


De Soulshow in Wout2day, donderdag 30 november, 19:00 uur op NPO Radio 2

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.