Jump to content

Tussen kerst en oud en nieuw is het weer tijd voor de Top 2000 a gogo 


de redactie

742 views

De NTR pakt eind december weer flink uit met de Top 2000 a gogo. Op eerste kerstdag blikken we nog één keer terug op de hoogtepunten van de Top 2000 a gogo 2017. Op tweede kerstdag start de Top 2000 a gogo met zes gloednieuwe afleveringen. Te gast in het Top 2000 café zijn onder meer Roxeanne Hazes, Martijn Krabbé, Dennis van der Geest, Churandy Martina, Frans Timmermans, Fidan Ekiz, Roel van Velzen, Murat Isik, Evi Hanssen en René Froger.


Al 17 jaar lang laat de Top 2000 a gogo tussen kerst en oud en nieuw, zes avonden achter elkaar, haar licht schijnen op de lijst der lijsten van NPO Radio 2. De complete popgeschiedenis passeert de revue. Onvermoeibaar en enthousiast ontvangt Matthijs van Nieuwkerk diverse bijzondere gasten in een bruisend Top 2000 café. En zijn muzikale steun en toeverlaat Leo Blokhuis diept elk jaar opmerkelijke verhalen uit de popgeschiedenis op. Uiteraard zit de serie vol met videoclips, reportages en mooie verhalen.


Best of Top 2000 a gogo, 25 december, 20.40 uur, NPO 3
Aan de vooravond van een gloednieuwe serie van zes afleveringen blikken Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis terug op de hoogtepunten van de Top 2000 a gogo van vorig jaar. Met onder meer de reportages over ‘Papa’ van Stef Bos en Toto’s ‘Rosanna’, cabaretier Vincent Bijlo vertelt waarom Stevie Wonder zo bijzonder voor hem is, de leukste fragmenten uit de quiz en uiteraard heel veel muziek!


Top 2000 a gogo – aflevering 1, 26 december, 19.25 uur, NPO 3
In deze aflevering een reportage over ‘One of us’ van Joan Osborne. Zij vertelt ons hoeveel problemen deze hit haar bezorgd hebben en songwriter Eric Bazilian (The Hooters) laat ons zien hoe het nummer is ontstaan. Leo Blokhuis brengt een ode aan de dit jaar overleden zangeres Aretha Franklin. Snowboardster Bibian Mentel vertelt over haar favoriete Top 2000 artiest en zangeres Roxeanne Hazes neemt het in de quiz op tegen cabaretier Thomas van Luyn. 


Top 2000 a gogo – aflevering 2, 27 december, 19.25 uur, NPO 3
In deze aflevering onder meer een reportage over The Dandy Warhols, die we kennen van hun hit ‘Bohemian like you’. Dit werd een interview zoals we in onze rijke historie nog nooit eerder hadden meegemaakt en waaruit blijkt dat seks, drugs & rock n’ roll nog steeds levend is! Verder vertelt presentator Martijn Krabbé over zijn favoriete Top 2000 artiest en neemt radio dj Sander Lantinga het in de quiz op tegen journaliste en presentatrice Fidan Ekiz.


Top 2000 a gogo – aflevering 3, 28 december, 19.25 uur, NPO 3
In deze aflevering onder meer een reportage over Maaike Ouboter’s nummer ‘Dat ik je mis’, dat ze eigenlijk per ongeluk schreef. Daarnaast neemt voormalig judoka Dennis van der Geest het in de quiz op tegen sprinter Churandy Martina. En de winnaar van de Libris Literatuurprijs Murat Isik pleit voor Billie Jean van Michael Jackson op nummer 1. 


Top 2000 a gogo – aflevering 4, 29 december, 19.25 uur, NPO 3
In deze aflevering een zeer bijzondere reportage over Lamont Dozier, die we kennen van het songwriters- en productietrio Holland-Dozier-Holland, die vele Motown successen maakten. Hij schreef vele hits voor The Supremes waarvoor we specifiek dieper duiken in ‘Where did our love go’. Daarnaast neemt kleinkunstenaar Stefano Keizers het in de quiz op tegen acteur Tygo Gernandt en vertelt actrice Anniek Pheifer welke Top 2000 artiest er volgens haar op 1 hoort te staan. 


Top 2000 a gogo – aflevering 5, 30 december, 19.25 uur, NPO 3
In deze aflevering een reportage over Suzanne Vega waarin ze het verhaal vertelt over haar hit ‘Luka’. Ook gingen we in Engeland langs bij de dichter Pete Brown die vele hits voor Cream heeft geschreven samen met Jack Bruce, waaronder ‘White Room’ en ‘Sunshine of your Love’. Daarnaast neemt zangeres Maan het in de quiz op tegen cabaretier Steven Brunswijk en houdt voormalig voetballer Ronald de Boer een pleidooi voor een bepaalde Top 2000 artiest.


Top 2000 a gogo – aflevering 6, 31 december, 19.25 uur, NPO 3
In deze laatste aflevering is uiteraard onze huispianist Roel van Velzen van de partij. In de quiz nemen zanger René Froger en de Vlaamse zangeres en presentatrice Evi Hanssen het tegen elkaar op. De reportage gaat over Madonna’s ‘Like a virgin’ en het blijkt dat het nummer helemaal niet over Madonna’s maagdelijkheid gaat. Europees commissaris Frans Timmermans tenslotte praat met Matthijs van Nieuwkerk over zijn favoriete artiest uit de Top 2000. 


Over de NPO Radio 2 Top 2000
De NPO Radio 2Top 2000 is een van de grootste radio- en muziekevenementen van Nederland waar jaarlijks circa 10 miljoen mensen naar kijken en luisteren. De lijst met 2000 nummers wordt elk jaar samengesteld door het publiek en is te horen van eerste kerstdag tot en met oudejaarsavond op NPO Radio 2. De NTR verzorgt de televisie-uitzendingen op NPO 3: Top 2000 Quiz, Top 2000 A Gogo en de Top 2000: Untold stories. De Top 2000 is live te volgen op NPO 1 Extra en ’s nachts op NPO 3. Het publiek kan de Top 2000 ook live beleven in het Top 2000 Café in Beeld en Geluid in Hilversum. Voor meer informatie: nporadio2.nl/top2000


Foto: Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis (Sandra de Witte)

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.