Jump to content

Radio Rijnmond bestaat 35 jaar 

Sign in to follow this  
de redactie

348 views

Op 21 december 2018 bestaat Radio Rijnmond 35 jaar. Het regionale radiostation begon op 21 december 1983 met uitzenden. Op dat moment was het nog de enige regionale omroep in Nederland die volkomen eigen nieuwsuitzendingen maakte. 


Radio Rijnmond zond 35 jaar geleden de eerste uitzending uit vanaf de Delftsestraat in Rotterdam. Na bijna tien jaar verhuisde de omroep naar het mediacentrum West aan de Mathernesserlaan. Vanaf 2007 zendt Radio Rijnmond uit vanaf de Lloydstraat in Rotterdam. Inmiddels is Radio Rijnmond uitgegroeid tot de meest beluisterde nieuwszender in de regio Zuid-Holland Zuid met meer dan 180 vaste medewerkers en freelancers. 


Trots
Ib Haarsma, hoofdredacteur van RTV Rijnmond geeft aan dat Radio Rijnmond de basis is voor de prachtige crossmediale omroep die RTV Rijnmond vandaag de dag is: "Ik ben erg trots op de vele mooie uren radio die we dag in dag uit maken: vanuit de Kuip, vanaf de buurten en wijken in de regio Rijnmond en natuurlijk vanaf de redactie. We hebben aandacht voor kunst en cultuur, sport, evenementen en zoeken meer en meer de samenwerking met onze lokale collega omroepen in het Rijnmond gebied. Vandaag proosten op de volgende 35 jaar Radio Rijnmond: dat maakt me een trotse hoofdredacteur!’" aldus Haarsma. 


Radio Rijnmond is te beluisteren via de frequentie 93.4 FM en DAB+. 

Sign in to follow this  


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.