Spring naar bijdragen

Auteurs van dit blog

Commissaris van de Koning Jaap Smit voor één dag hoofdredacteur bij RTV Rijnmond 

de redactie

121 weergaven

Commissaris van de Koning Jaap Smit neemt dinsdag 19 maart voor een dag het stokje over van RTV Rijnmond-hoofdredacteur Ib Haarsma. De hoogste bestuurder van de provincie Zuid-Holland kiest als hoofdredacteur voor een dag onderwerpen voor radio, televisie en internet die in zijn ogen belangrijk en actueel zijn. De Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart zijn de directe aanleiding voor het hoofdredacteurschap, maar ook de andere interesses van de Commissaris komen aan bod. 


Jaap Smit heeft een sterke band met het Nederlandse leger. Hij was eind jaren tachtig vier jaar lang legerpredikant bij de Koninklijke Landmacht in het Duitse Seedorf. Sinds juli 2018 is hij ook voorzitter van Nationaal Comité Veteranendag. De dag begint daarom bij de mariniers van de Van Ghentkazerne in Rotterdam, waar een verslaggever het ochtendappel meemaakt, iets wat bij de mariniers overigens baksgewijs heet. 


Verder besteden we op verzoek van onze tijdelijke hoofdredacteur aandacht aan initiatieven van de provincie voor een schonere binnenvaart. En we gaan met Jaap Smit naar Rotterdam-Zuid waar voor de Provinciale Statenverkiezingen voor blinden en slechtzienden een toegankelijk stemlokaal wordt ingericht. 


Rijnmond NU 
Jaap Smit is te gast in het radioprogramma Rijnmond Nu, van 16:00 tot 19:00 uur. Presentator Herman Vriend praat met hem onder meer over de provincie, zijn band met het leger en zijn muzikale voorkeur. Zo wordt de halve finale van het Prinses Christina Concours in april gehouden in het provinciehuis in Den Haag. In de studio zal één van de jonge deelnemers aan deze muziekwedstrijd laten horen waarom hij door de voorrondes is gekomen. 
Tussen 18:00 en 19:00 uur is hoogleraar Jan Rotmans van de Erasmus Universiteit te gast in de studio. Met hem praten we over klimaat, duurzaamheid en de energie transitie. Wat Jaap Smit aanspreekt is de uitspraak van Rotmans “we leven niet in een tijdperk van verandering, maar in een verandering van tijdperk”. 


Over Jaap Smit 
CDA politicus Jaap Smit werd 62 jaar geleden geboren in het Gelderse Doornspijk. Hij studeerde theologie aan de Rijksuniversiteit Leiden. Hij werkte een aantal jaar als predikant in diverse gemeenten en als legerpredikant. Van 2010 tot 2014 was hij voorzitter van vakbond CNV. Jaap Smit is sinds 1 januari 2014 Commissaris van de Koning in Zuid-Holland. 0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid, en We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.