Jump to content

Nieuw: YouTube-serie ‘Wouter over de toeren’


de redactie

821 views

De YouTube-serie waarin NPO Radio 2 DJ Wouter van der Goes op zoek gaat naar alle antwoorden op jouw prangende vinyl-vragen.


Loop een willekeurige kringloopwinkel binnen of een rommelmarkt op en er staat altijd wel ergens een vergeten doosje met stoffige platen die 2 euro per stuk kosten. Vinyl blijft populair, helemaal nu ook millennials de plaat hebben ontdekt als het nieuwste hippe object. Maar hoe sluit je nou een platenspeler aan? En hoe worden platen eigenlijk gemaakt?


In de nieuwe YouTube-serie ‘Wouter over de toeren’, gaat Wouter van der Goes in korte filmpjes op zoek naar antwoorden op vinyl-vragen van luisteraars. Van der Goes is groot liefhebber van de LP: iedere vrijdag om 18:00 uur is het ‘Vinyl Friday’ in zijn dagelijkse show op NPO Radio 2 en dan draait Wouter de hele uitzending uitsluitend platen.


Wouter praat in de nieuwe YouTube-serie met experts en legt samen met hen uit hoe alles nu eigenlijk precies zit. Zo mixt hij platen aan elkaar met DJ Jean, neemt hij met Anouk van Record Industry een kijkje achter de schermen bij de nummer 1 vinyl-fabriek van Europa en praat hij met de grootste LP-fanaat van Nederland Eric Stom over waar je nu het best een platenspeler kunt kopen.

 
Wouter van der Goes: “Het is ongelooflijk mooi dat een nieuwe generatie de echte ouderwetse plaat heeft ontdekt en samen met de generatie die ermee opgroeide het vinyl nieuw leven heeft ingeblazen. Alles aan platen is leuk. Van hoe ze worden gemaakt tot de muziek die erop staat. Het komt allemaal voorbij in deze serie. En alle vinyl-lovers hebben één ding gemeen: onvoorwaardelijke liefde voor muziek!”
 

Vrijdag 21 juni om 17:00 uur wordt de eerste aflevering online gezet op het YouTube-kanaal van NPO Radio 2. De eerste vraag die wordt beantwoord is: ‘Hoe wordt vinyl gemaakt?’


Vanaf dat moment komt er elke vrijdag om 17:00 uur een nieuwe aflevering online te staan.


Afbeelding: Wouter van der Goes (foto Roland J. Reinders)

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.