Jump to content

Groot Dictee der Nederlandse Taal op NPO Radio 1

Sign in to follow this  
de redactie

237 views

Na het succes van het vorig jaar organiseert NPO Radio 1 op zaterdag 2 november voor de tweede keer het Groot Dictee der Nederlandse Taal met Frits Spits en… Gerdi Verbeet als voorlezer!


Gerdi Verbeet leest het dictee voor
Gerdi Verbeet, oud-voorzitter van de Tweede Kamer zal het Groot Dictee der Nederlandse Taal voorlezen. Zij neemt daarmee de taak over van Philip Freriks.
“Ik vind het een enorme eer om als oud-lerares Nederlands nu toch weer een bijdrage te mogen leveren aan het goed gebruik van de Nederlandse taal.”

 
Wim Daniëls, Frits Spits en Thijs Boontjes
Schrijver en taalkundige Wim Daniëls schrijft voor de tweede keer het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Hij zorgt ervoor dat de tekst, die betrekking heeft op het nieuws van 2019, ook dit jaar maakbaar is voor iedereen die de spellingsregels beheerst. Frits Spits presenteert de uitzending. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het Thijs Boontjes Dans-en Showorkest en Onze Taal kijkt na.

 
Live vanuit Zutphen
Live vanuit de prachtige bibliotheek in de Broederenkerk in Zutphen nemen twintig prominenten het op tegen twintig luisteraars van De Taalstaat. Meedoen kan thuis en in verschillende bibliotheken in het land.

 
De Taalstaat Zomerschool vanaf 22 juni
In aanloop naar het Groot Dictee der Nederlandse Taal stoomt De Taalstaat samen met Onze Taal de luisteraars in de uitzending klaar voor het dictee in een wekelijkse, zomerse radioklas. Deelnemers die de spellingsregels willen ophalen kunnen meedoen in de studio.

 
De Taalstaat, zaterdag 2 november van 11:00 tot 13:00 uur bij KRO-NCRV op NPO Radio 1.

 

Afbeelding: Frits Spits (foto KRO-NCRV / Wessel de Groot)

Sign in to follow this  


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.